четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Ето в кои страни ще си намерите най-бързо работа

Ето в кои страни ще си намерите най-бързо работа

Съкращаването на персонал от страна на компаниите в Сингапур, може и да е при най-високото си ниво от 2009-та година, според официалните данни, но на работещите там все още им е най-лесно в целия свят, да си намерят работа.

На тези, които търсят работа, им отнема само осем седмици да си намерят. Това е рекордно бързо време.

Безработицата в еврозоната най-ниска от седем години

За сравнение на безработните австралийци, са им необходими средно 16 седмици, за да намерят работа.

Хонг Конг е на второ място по бързина за намиране на работа, от безработните, като там са необходими средно девет седмици. Следва САЩ със средно 11 необходими седмици за намиране на работа.

безработица

Не е особен проблем, дори за възрастните работници, търсещи работа в Сингапур. Въпреки, че пенсионната възраст в страната, бе 62 години през изминалата година, 98% от навършилите я, са получили предложение за работа.

Доброто състояние на пазара на труда в Сингапур, се запазва, до голяма степен благодарение на предприетите наскоро ограничения върху правото на работа в страната на чужденци.

Това, което е много по-притеснително за пазара на труда обаче, не са имигрантите, а забавянето на икономиката на града-държава.

Друг проблем е това, че квалификацията на много от работещите не отговарят на търсенето на пазара в момента. Голяма част от традиционното промишлено производство, се пренасочва към други региони с „по-евтина“ работна ръка. Освободените работни места пък, не са особено подходящи за бързоразвиващите се технологични отрасли.

Налице е още едно притеснение. Очаква се нивото на безработица в Сингапур, да се повиши над 3%, за пръв път от 2010-та година насам.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *