петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Три въпроса на интервю, които да не чакате да зададете чак накрая

Три въпроса на интервю, които да не чакате да зададете чак накрая

Интервюто за работа е двупосочен процес. Не бива да смятате, че е нормално само на вас да ви задават въпроси. В крайна сметка вие също си избирате мястото, на което ще прекарвате основна част от живота си и трябва да сте сигурни, че то ще ви хареса.

В тази насока, експертите по подбор на персонал предлагат три въпроса, които да зададете още в началната фаза на интервюто.

Въпроси, които не бива да задавате след интервю за работа

Те ще ви помогнат да придобиете по-добра представа, както за самата работа, така и за работната среда в компанията където кандидатствате.

Не чакайте края на интервюто, когато интервюиращия ще ви попита „Имате ли някакъв въпроси към мен“ и най-вероятно не си е оставил много време, преди срещата със следващия канидат.

Та ето какво можете да попитате в доста по-ранна фаза на интервюто:

„Как се е достигнало до предлаганата позиция?“

Това е един въпрос, на който ще можете да получите повече история за позицията за която кандидатствате, без да проявявате нелюбезно любопитство.

интервю

Според експерти този въпрос демонстрира интелектуално любопитство, но не и нахалство. Той е полезен, защото дава възможност на специалиста по подбор на персонал да разкаже повече за компанията и връзката между различните позиции и отдели.

Малко повече плът е равна на повече интервюта за дамите

Ще добиете също така представа дали тази позиция има потенциал за ръст, както и най-вероятно какво се е случили със заемалите я преди вас.

„Как позицията се вписва в по-големите цели на отдела и компанията?“

интервю

Този въпрос ще ви помогне да разберете какво цени в тази длъжност компанията, както и как по-добре да се маркетирате, че вие сте идеалния канидат за нея. Много по-лесно ще можете да се продадете, когато знаете на какво да наблегнете, за да се оцени това в по-голяма степен.

„Какво харесвате най-много в работата си за тази компания?“

Това е приятелски въпрос, който не крие заплаха в себе си, а цели да се добие представа за фирмената култура и възможностите, които една работа предлага като потенциал.

interview5555

Ще усетите дали насрещната страна се вълнува от работата си, продуктите и услугите, които компанията предоставя, дали атмосферата е иновативна, оценява ли се приноса на работещите и екипа за постигнатите резултати.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …