събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Истинският връх винаги се тества!

Истинският връх винаги се тества!

Как свършва един от най-дългите бичи пазари в щатската история? Определено трудно и мъчително…

Това могат да очакват инвеститорите в настоящия момент. След толкова дълго повишение, инвеститорските нагласи са такива, че всяко по-сериозно връщане, се приема от пазарните участници като добра възможност за покупка.

А и защо не, след като тази стратегия е доказала, че е действала многократно в миналото. Всеки път, когато индексът S&P 500 се е връщал в границите на около 10%, през последните десетилетия, той е наваксвал загубата си и е достигал до нови върхове.

HSBC: Опасността от рязък срив на щатските индекси е голяма

И това ще е следвана стратегия от инвеститорите до момента, в който… не спре да работи!

На практика широкият щатски индекс направи нещо, което не е правил почти никога – повишаваше се непрестанно през последните години, без нито веднъж да регистрира корекция от над 20%.

бичи пазар

В момента индексът S&P 500 е при нови рекорди в историята си, както и във второто най-дълго в историята си повишение. Той не е регистрирал понижение от над 1% през последните 103 търговски сесии.

Та какви са опциите, пред инвеститорите?

Определено не е особено разумно да са с къси позиции, докато показателят е толкова близо до рекордните си стойности. Причината – налице е опасност от достигане на нови и нови исторически рекорди.

Или, макар и парадоксално, именно късите продавачи и техните позиции, на практика могат да инициират може би последното изригване на показателя, следствие на тяхното закриване.

И все пак, как приключва всеки дълъг тренд? С тест на върха, който може да е фалшив пробив, или пък неуспешен пробив…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *