Начална Страница / Актуални / Високоплатени работи, които не същетвуваха преди 10 години

Високоплатени работи, които не същетвуваха преди 10 години

Ако предприемачеството не е за вас и все пак търсите добре платена работа за труда си, ето някои съвременни професии, отличаващи се с високо ниво на заплащане, които не са съществували само преди десет години.

Най-високо платените професии в САЩ

Разработчик на приложения

През 2008-ма година, разработчиците на приложения създадоха 800 приложения за операционната система на Apple, които намериха място в популярния магазин Apple app store. За по-малко от 10 години, броят на тези приложения вече е над 2 000 000.

Голямата популярност и търсене на приложения за смартфони през последните 10 години, наложиха създаването на нова професия – разработчици на софтуер, която между другото е доста добре платена.

iphone-7-apple-rumors-leaks-specs-camera

Според прогнози на експерти в момента има около 750 000 разработчици на софтуер, които препечелват средно по 49.12 долара на час. И макар цифрата да е валидна за САЩ, бъдете сигурни, че дори и да сте се „аутсорснали“ пак ще препечелвате добре.

Анализатор на данни

Още една нова позиция, създадена от новите технологии. Тези специалисти помагат на компаниите да анализират големи база от данни и да се вземат базирани на тях решения.

broker-app

И понеже решенията най-често са свързани с огромни по размер инвестиции, то тази професия е доста критична за компаниите. Това пък предопределя добро възнаграждение от средно 91 146 долара в САЩ.

Редактор на електронни книги

От 2007-ма година насам, с представянето на първата електронна книга, се промени изцяло начина по който хората четат. Това пък стимулира авторите сами да пишат и публикуват книгите си, като много от тях получават възнаграждение, базирано на интереса от читателите към техните произведения.

Сериозното предлагане от непрофесионални автори, доведе до създаването на нова професия – редактор на електронни книги. Професионалистите в тази сфера, таксуват между 50 и 200 долара на книга, в зависимост от нейния обем.

Анализатор на сигурността на информацията

Живеем в свят, където кибер-сигурността е от топ-приоритет за компаниите. Бумът на интернет инициира сериозен ръст на кибер-престъпленията, които са истински кошмар за всяка една компания. Особено за компаниите разполагащи с личните данни на милиони потребители.

Средната заплата е около 90 000 долара на година. В същото време сериозно нараства и броя на професионалистите захванали се с тази работа.

Специалист социални медии

фейсбук, съобщения

Все повече бизнеси разчитат и ще разчитат във все по-голяма степен на социалните медии, като платформа за осъществяване и ръст на бизнеса си.

Това създаде нова професия, която между другото е доста добре платена. Средната заплата на подобен род специалисти е около 50 000 долара. Това не е никак зле за хора, които така или иначе по цял ден са в социалните мрежи.

Ю-тюбъри

видео

Основан през 2005-та година, тази мрежа регистрира бум в потреблението на видео-съдържание. Този род професионалисти се занимават с популяризиране на съдържание в мрежата. Тяхното възнаграждение често е обвързано с броя на гледанията на съответно видео.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *