понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Актуални / Високоплатени работи, които не същетвуваха преди 10 години

Високоплатени работи, които не същетвуваха преди 10 години

Ако предприемачеството не е за вас и все пак търсите добре платена работа за труда си, ето някои съвременни професии, отличаващи се с високо ниво на заплащане, които не са съществували само преди десет години.

Най-високо платените професии в САЩ

Разработчик на приложения

През 2008-ма година, разработчиците на приложения създадоха 800 приложения за операционната система на Apple, които намериха място в популярния магазин Apple app store. За по-малко от 10 години, броят на тези приложения вече е над 2 000 000.

Голямата популярност и търсене на приложения за смартфони през последните 10 години, наложиха създаването на нова професия – разработчици на софтуер, която между другото е доста добре платена.

iphone-7-apple-rumors-leaks-specs-camera

Според прогнози на експерти в момента има около 750 000 разработчици на софтуер, които препечелват средно по 49.12 долара на час. И макар цифрата да е валидна за САЩ, бъдете сигурни, че дори и да сте се „аутсорснали“ пак ще препечелвате добре.

Анализатор на данни

Още една нова позиция, създадена от новите технологии. Тези специалисти помагат на компаниите да анализират големи база от данни и да се вземат базирани на тях решения.

broker-app

И понеже решенията най-често са свързани с огромни по размер инвестиции, то тази професия е доста критична за компаниите. Това пък предопределя добро възнаграждение от средно 91 146 долара в САЩ.

Редактор на електронни книги

От 2007-ма година насам, с представянето на първата електронна книга, се промени изцяло начина по който хората четат. Това пък стимулира авторите сами да пишат и публикуват книгите си, като много от тях получават възнаграждение, базирано на интереса от читателите към техните произведения.

Сериозното предлагане от непрофесионални автори, доведе до създаването на нова професия – редактор на електронни книги. Професионалистите в тази сфера, таксуват между 50 и 200 долара на книга, в зависимост от нейния обем.

Анализатор на сигурността на информацията

Живеем в свят, където кибер-сигурността е от топ-приоритет за компаниите. Бумът на интернет инициира сериозен ръст на кибер-престъпленията, които са истински кошмар за всяка една компания. Особено за компаниите разполагащи с личните данни на милиони потребители.

Средната заплата е около 90 000 долара на година. В същото време сериозно нараства и броя на професионалистите захванали се с тази работа.

Специалист социални медии

фейсбук, съобщения

Все повече бизнеси разчитат и ще разчитат във все по-голяма степен на социалните медии, като платформа за осъществяване и ръст на бизнеса си.

Това създаде нова професия, която между другото е доста добре платена. Средната заплата на подобен род специалисти е около 50 000 долара. Това не е никак зле за хора, които така или иначе по цял ден са в социалните мрежи.

Ю-тюбъри

видео

Основан през 2005-та година, тази мрежа регистрира бум в потреблението на видео-съдържание. Този род професионалисти се занимават с популяризиране на съдържание в мрежата. Тяхното възнаграждение често е обвързано с броя на гледанията на съответно видео.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *