събота , септември 23 2017
Начална Страница / Актуални / Най-голямото управляващо дружество: Внимавайте с акциите!

Най-голямото управляващо дружество: Внимавайте с акциите!

Инвеститорите на щатските фондовие пазари трябва да внимават с пазара до края на годината, предупреждава главния стратег на най-голямото управляващо дружество в света, в лицето на BlackRock, управляващо активи на стойност 4 трилиона долара.

Ниската волатилност и рекордните стойности на щатските индекси, могат да са предвестник на „труден път за инвеститорите, според Ричард Търнил, главен стратег в BlackRock.

„На практика пазарната волатилност към днешна дата е при най-ниските си нива при които и да е президентски избори от 1940-та насам“, пише Търнил.

пари

„Докато волатилността е ниска, щатският индекс S&P 500 е при рекордно ниво“, добавя още експертът. „Това в съчетание с несигурността при традиционни президентски избори, може да означава сериозни притеснения за инвеститорите“.

И докато пътя пред пазара е несигурен, фондовият пазар в края на годината може до голяма степен да е обвързан с резултатите на щатските пазари и политическата картина. Компаниите с възможности да повишат печалбите си над средните очаквания ще се представят по-добре от останалите, независимо от това колко евтини изглеждат тези от втората група, прогнозира още Търнил.

„Колкото и значим фактор да са изборите, акциите могат в много по-голяма степен да реагират на макроикономическите фактори и корпоративните печалби, отколкото на изборите. На практика ние очакваме печалбите да са основен двигател на щатския пазар до края на тази година“.

Провери също

мечтател

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *