събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Най-голямото управляващо дружество: Внимавайте с акциите!

Най-голямото управляващо дружество: Внимавайте с акциите!

Инвеститорите на щатските фондовие пазари трябва да внимават с пазара до края на годината, предупреждава главния стратег на най-голямото управляващо дружество в света, в лицето на BlackRock, управляващо активи на стойност 4 трилиона долара.

Ниската волатилност и рекордните стойности на щатските индекси, могат да са предвестник на „труден път за инвеститорите, според Ричард Търнил, главен стратег в BlackRock.

„На практика пазарната волатилност към днешна дата е при най-ниските си нива при които и да е президентски избори от 1940-та насам“, пише Търнил.

пари

„Докато волатилността е ниска, щатският индекс S&P 500 е при рекордно ниво“, добавя още експертът. „Това в съчетание с несигурността при традиционни президентски избори, може да означава сериозни притеснения за инвеститорите“.

И докато пътя пред пазара е несигурен, фондовият пазар в края на годината може до голяма степен да е обвързан с резултатите на щатските пазари и политическата картина. Компаниите с възможности да повишат печалбите си над средните очаквания ще се представят по-добре от останалите, независимо от това колко евтини изглеждат тези от втората група, прогнозира още Търнил.

„Колкото и значим фактор да са изборите, акциите могат в много по-голяма степен да реагират на макроикономическите фактори и корпоративните печалби, отколкото на изборите. На практика ние очакваме печалбите да са основен двигател на щатския пазар до края на тази година“.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *