сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Бъдете предпазливи със съветите на имотните брокери!

Бъдете предпазливи със съветите на имотните брокери!

Много хора са казали, когато всички ви препоръчват дадена инвестиция, много внимавайте с нея. Нещо такова се получава в момента на имотния пазар. Имотни брокери и „експерти“, се надпреварват да ви препоръчват, че сега е най-добрия момент за покупка на имот, или че ще „изтървете момента“.

А всъщност най-добрия момент за това, е когато сте готови и когато виждате икономически мотиви от покупката на имот, или мотиви за повишение на стандарта ви на живот.

Вижте още: Защо американците не си купуват имоти?

Когато имате заделени спестени средства, сигурна работа и доход, и перспектива да живеете в България и на конкретното място, където обмисляте покупка на имот, поне през следващите петнадесет години…

owner-renter

Дори и въпреки всичко това, и фактът, че кредитите в момента са най-евтини през последните десет години, все пак можете да решите да не си купите имот и да живеете под наем.

„Ето, цените на имотите се повишиха и ще изтървете влака…“, твърдят имотните специалисти.

Вижте още: Защо всички се втурнаха да купуват имоти?

И докато покупката на имот може да е добро решение за някои, въз основа на конкретната ситуация в която се намират, тя не бива да е мотивирана от препоръките на някой друг, а още по-малко да се прави прибързано и емоцианално.

home-price

Спокойно, противно на това, което много брокери ще ви агитират, пазарът на имоти ще е там и след година, а имоти винаги ще се продават.

И още нещо, имайте в предвид, че зад „експертните оценки“ на някои брокери, често може да има лични мотиви. Все пак, колкото повече сделки има, толкова повече комисиони за тях. И макар пазарът в момента да се „доминира от продавачите“, купувачите са тези, които в крайна сметка движат обемите на пазара. Т.е. те са тези, които трябва да бъдат „стимулирани непрестанно“.

Имотните експерти, се опитват да лансират няколко тези в момента. На първо място, че „от инвестиции в недвижими имоти в момента няма как да се загуби“ и това са „най-сигурните инвестиции“.

Дали, някой изобщо може да твърди подобно нещо? А още по-малко само около четири-пет години, след като видяхме какво може да се случи на имотния пазар.

Продължава на следваща страница…

Провери също

мечтател

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре …