понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Всяка монета има две страни… Внимавайте със златото!?

Всяка монета има две страни… Внимавайте със златото!?

Златото отбеляза съществено повишение след резултатите от референдума във Великобритгания от миналата седмица. Благородният метал обаче, среща известни трудности и не успява да намери пътя нагоре към следващата психологическа граница – 1 400 долара за унция.

Защо да инвестирате в злато в момента?

Това кара някои пазарни експерти да изразяват съмнения относно бъдещото изменение в цената на метала.

„На ралито в цената на златото не бива да се вярва“, смята Джон Лафорж, анализатор в Wells Fargo Investment Institute. Според него златото е в дългосрочен низходящ цикъл.

gold-2

„Историята сочи, че краткосрочните повишения на златото не траят дълго, при низходящ супер-цикъл на суровината“, според Лафорж, в писмо към клиентите на финансовата институция, разпространено днес.

„А по наше мнение, златото в момента спокойно може да се каже, че е в низходящ супер-цикъл. Историята сочи, че при подобни цикли може да се очаква ретест на дъното, което е при ниво от 1 050 долара за унция“, предупреждава още експертът.

И все пак експертът има и добри новини за инвеститорите в злато…

„За тези, изплашени от 20-годишен супер-цикъл на спад в цената на златото има добра новина, с началото на 2016-та година. Според нашето изследване, основната част от загубата при един суперцикъл е в първите му пет години. Дъната обаче, са следвани от много години на движение в определен ценови диапазон. Това движение настрани, се нарича възстановителен период. Той обикновен продължава средно 15 години“, допълва Лафорж.

Предвид на факта, че цената на златото стартира с понижението си през 2011-та година, то петте години на силно понижение изтичат през настоящата година.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …