събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Корпоративни войни по време на олимпийските игри

Корпоративни войни по време на олимпийските игри

Ако мислите, че спортистите се конкурират по време на летните олимпийски игри, трябва да погледнете към това какво правят големите компании.

Как се представя пазарът по време на олимпийски игри?

Борбата между корпорациите от производителя на бира Heineken NV, до този на автомобили Nissan Motor Co. и Visa Inc., е по-жестока отвсякога за вниманието на спортистите и публиката.

Олимпийските игри са се превърнали в нещо като световен панаир на марки и корпоративни лога.

олимпийски игри

Производителят на луксозни часовници Omega например, е превърнал културен център на плаж в Рио, в коктейлна VIP-зона и музей на часовници. Сред звездните гости на тази зона са топ-моделът Алесандра Амброзио и астронавтът Бъз Олдрин.

В луксозен хотел на известният плаж Copacabana, Visa е изложила преносими устройства за извършване на плащания от пръстени до гривни. Музика на живо се свири за гостите, на открит бар, като има и място за похапване.

Заедно с холандския олимпийски комитет пък, Heineken е превърнал известният клуб Clube Monte Líbano в тематичен олимпийски плажен клуб.

И докато гостите се наслаждават на игрите, докато плуват в басейн с коктейл, изпълнителният директор на Heineken – Жан-Фрнсоа ван Боксмийр, провежда бизнес-обяди с бразилски бизнесмени и спортни звезди.

По-рано през седмицата ръководителят на пивовара проведе среща с изпълнителният директор на Formula One – Бърни Екелстон, а преди това с Бил Беамонт, изпълнителен директор на световната ръгби организация, в преговори за спонсорство на световното първенство през 2019-та година.

„Целият свят е тук“, коментира Ханс Туйт, ръководител на звеното за спонсорства на Heineken. „Ако искате да направите среща с някой от света на спорта, то Рио е правилното място“, допълва още мениджърът.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *