четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Историята на Volvo по пътя към лукса

Историята на Volvo по пътя към лукса

В по-голямата част от 89-годишната история на шведският производител на автомобили – Volvo, компанията е била свързана с производството на сигурни, надеждни и практични автомобили. От компанията обаче, поглеждат в момента към нов нетипичен за нея сегмент – сегментът на луксозните автомобили.

От тези автомобили щатските потребители са най-доволни

Ето и как се е осъществила тази трансформация:

Въпреки, че бизнесът на компанията стартира през 20-те години на миналия век, първото й предложение, което може да се определи като насочено към луксозния клас, става реалност през 1933-та година, с модела PV 654.

pv

Той се отличава с подобрен плюшен интериор, две резервни гуми и 84 конски сили, произвеждани от 3.67-литровия 6-цилиндров двигател.

кариока

През 1935 година Volvo представя модела PV36 „Carioca“. Той се отличава с доста по-аеродинамично тяло и независими предни спирачки. В допълнение има място за шест пътника. От модела са произведени 501 броя със същия двигател, като горепосочения модел има максимална скорост от 110 км. ч.

pv60

След втората световна война Volvo представя модела PV60 през 1946. Автомобилът става доста популярен в САЩ, въпреки че се различава сериозно от популярния за тези години дизайн.

164

След този модел, компанията прави почивка в предлагането на луксозни модели до модела 164 през 1968-ма година.

кожен салон

Това е първият 6-цилиндров седан на компанията с мощност от 175 к.с., произвеждани от 3-литровия двигател на модела. Най-значителното подобрение при модела е бил кожения му салон.

volvo

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *