четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Време е за поскъпване на паунда?

Време е за поскъпване на паунда?

Стара поговорка на фондовите пазари гласи – „Прави обратното на това, което всички правят“.
А какво правят всички в момента? Скъсяват британкия паунд…

Данни сочат, че късите залози върху паунда, на хеджфондовете, преди данните за британската икономика през тази седмица, са при рекордни нива.

Един паунд равен на един долар до края на годината?

Хеджфондовете и другите големи спекуланти са повишили мечите си залози върху паунда до 90 082 контракта към 9-ти август, което е най-голямото им ниво от 1992 година насам, според данни на Commodity Futures Trading Commission.

forex-british-pound-usd

Очакваните икономически данни, които ще излязат през тази седмица, ще са първите, които да сочат реалния ефект върху британската икономика от провелия се на 23-ти юни референдум за напускане на Великобритания от границите на ЕС.

Британската валута достигна едномесечен минимум днес, преди да станат ясни резултатите от инфлацията и продажбите на дребно, както и първоначалните молби за помощи за безработицата за юли.

„Очакваните лоши данни за британската икономика, карат инвеститорите да засилват очакванията си за допълнителни монетарни стимули от страна на централната банка на Великобритания, които да тежат над паунда“, коментира Елиас Хадад, главен стратег в Commonwealth Bank of Australia, цитиран от CNBC. “Предвид на очакваното влошаване на данните и потребителското доверие, потенциалът за лоши данни за продажбите на дребно е голям“, допълва още експертът.

Паундът се понижи до 1.2901 рано тази сутрин, ниво невиждано от 11-ти юли насам. От началото на годината той загуби 12% от стойността си и е най-зле представящата се основна валута спрямо долара.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *