събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Всички станаха бикове на щатския пазар

Всички станаха бикове на щатския пазар

Щатските индекси са при нови рекордни стойности, а да се намерят негативно настроени анализатори и инвеститори, относно посоката на пазара, е по-трудно отвсякога.

„Късите залози“, или залозите на инвеститорите, че индексите ще падат, се понижиха от над 4.5% от общия изтъргуван обем по-рано през тази година, до 4% към края на ноември, според данни на Bespoke Investment Group.

Х. Дент: Срив за Dow подобен на този от 30-те години на миналия век

И макар понижението от 0.5 процентни пункта, да изглежда малко, то е значително. В допълнение, късите позиции, са намалели в почти всички сектори.

„Ако продължим да виждаме ръст на щатските индекси в края на тази година, то инвеститорите едва ли ще виждат причина, да се скъсява“, коментира Даниел Деминг, управляващ директор в KKM Financial.

„В момента на пазара се борят два фактора – сигурността, срещу несигурността. Пазарът се усеща относително сигурен за някои от решенията, които предстои да видим, особено по направление на Фед“, коментира още Деминг.

bear-750x320

Обещанията на новоизбрания президент Тръмп за данъчни облекчения, инфраструктурни разходи и политики за протекция на щатските компании, прави инвеститорите доста сигурни в доброто бъдеще на щатските компании и икономика.

Според Манди Ху, деривативен стратег в Credit Suisse, търсенето на кол-опции, което дава правото на инвеститорите да купуват активи на предварително определена цена в бъдеще, е достигнало рекордно ниво.

„В среда, в която щатските индекси регистрират нови исторически върхове след изборите, пазарните нагласи са изключително позитивни, особено по направление на опциите“, коментира Ху, пред финансовото издание CNBC.

Индексът S&P 500 се повиши с над 5.5% от изборния ден до момента, като показателя се търгува при нива от около 2 270 пункта в ранния следобед. Това е с около 100 пункта, над 50-дневната средна величина на показателя, която е при ниво от 2 167 пункта.

В допълнение, процентът на късите позиции в енергийния сектор се е понижил под 10, за пръв път от юли 2015-та година насам.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *