неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Юни може да е лош за щатските фондови пазари…

Юни може да е лош за щатските фондови пазари…

Несигурността свързана с референдума във Великобритания, относно оставането в границите на ЕС и перспективите за повишение на лихвите от страна на Фед в средата на месеца, правят юни да се очаква да е лош за пазарите. В допълнение традиционно шестия месец на годината не е добър за фондовите пазари.

„В осем от последните десет години, инвеститорите са регистрирали загуби през юни“, коментира Майкъл Браун, портфолио мениджър в Martin Currie, цитиран от CNBC.

Инвеститорите могат спокойно да заложат на понижение през този юни, ако историята се повтаря.

Според Браун, намирането на дъно на индексите, следствие на ниските печалби на водещите щатски компании, се е случило твърде рано. В допълнение печалбите на европейските компании също не са особено обнадеждаващи.

Ръстът на световните борсови индекси през май, до голяма степен се подкрепи от поскъпването на петрола на международните пазари. Суровината премина границата от 50 долара за баре за пръв път от ноември на миналата година.

Инвеститорите обаче, са предпазливи, предвид на предстоящата среща на Фед в средата на юни.

Ако резервът не прибегне към повишение на лихвите през този месец обаче, и потвърди позицията си за тяхното плавно увеличение, то втората половина на месеца може да се разграничи от традиционно негативното представяне през юни, смятат още експертите.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …