вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / За изборите и щастието

За изборите и щастието

У нас отново предстоят избори. Това, което може и да не знаете обаче, е че изборите и щастието на хората са свързани по доста странни начини.

Като цяло изборите са доста стресиращо събитие. Над половината, или 52% от американците, споделят, че изборите са били „значителен източник на стрес за тях“.

бизнес

Проучването сочи, че нивото на щастие на населението на една държава, до голяма степен предопределя за кого ще гласуват хората. Колкото по-щастливи са хората, толкова е по-вероятно да гласуват за управляващата партия.

Колкото по-близо са изборите, толкова по-голяма е вероятността въздействие върху избора ни да окажат най-близките ни хора – роднини и приятели.

Високите хора в САЩ са по-консервативни, сочат още направените изследвания.

Гласоподавателите, чиито кандидати не са спечелили, като цяло се чувстват нещастни след изборите. Проблемът обаче, идва от това, че и гласоподавателите, чийто предпочитан кандидат е избран, не се радват на сериозно повишение на щастието си, или поне за продължителен период от време.

Интересен факт, въз основа на проучванията в САЩ е, че изборите влияят и върху тестостерона на мъжете. Тези, чийто избраник е спечелил изборите, обикновено се радват на нормални нива на тестостерон.

За разлика от тях, мъжете, чийто кандидат е загубил, отчитат понижение на тестостерона, непосредствено след изборите.

Когато щатските гласоподаватели са изненадани от резултатите, те имат склонност да намаляват доверието си в правителството.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *