вторник , февруари 28 2017
Начална Страница / Актуални / За изборите и щастието

За изборите и щастието

Тази неделя ще гласуваме за избор на президент. Това, което може и да не знаете обаче, е че изборите и щастието на хората са свързани по доста странни начини.

Благодарение на факта, че и в САЩ предстоят президентски избори само два дни по-късно, от тези у нас, можем да научим доста интересни неща за изборите, въз основа на задълбочени проучвания (разбира се направени в САЩ, а не у нас).

Като цяло изборите са доста стресиращо събитие. Над половината, или 52% от американците, споделят, че изборите са били „значителен източник на стрес за тях“.

бизнес

Проучването сочи, че нивото на щастие на населението на една държава, до голяма степен предопределя за кого ще гласуват хората. Колкото по-щастливи са хората, толкова е по-вероятно да гласуват за управляващата партия.

Колкото по-близо са изборите, толкова по-голяма е вероятността въздействие върху избора ни да окажат най-близките ни хора – роднини и приятели.

Високите хора в САЩ са по-консервативни, сочат още направените изследвания.

Гласоподавателите, чиито кандидати не са спечелили, като цяло се чувстват нещастни след изборите. Проблемът обаче, идва от това, че и гласоподавателите, чийто предпочитан кандидат е избран, не се радват на сериозно повишение на щастието си, или поне за продължителен период от време.

Интересен факт, въз основа на проучванията в САЩ е, че изборите влияят и върху тестостерона на мъжете. Тези, чийто избраник е спечелил изборите, обикновено се радват на нормални нива на тестостерон.

За разлика от тях, мъжете, чийто кандидат е загубил, отчитат понижение на тестостерона, непосредствено след изборите.

Когато щатските гласоподаватели са изненадани от резултатите, те имат склонност да намаляват доверието си в правителството.

Провери също

технологии

Това са най-социалните и дружелюбни градове в света

Излезе класацията на Hostelworld, относно това кои са най-социалните и дружелюбни градове в света. Класацията …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *