вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / Забравете отчетния сезон в САЩ и гледайте към долара и петрола

Забравете отчетния сезон в САЩ и гледайте към долара и петрола

Резултатите на щатските компании са нещо, което отразяват миналото, коментират експерти. В среда на изключително ниски прогнози и очаквания, за първото и второто тримесечие на годината, на компаниите им бе сравнително лесно да изнесат по-добри резултати.

Ниската база, от която стартираха очакванията за резултатите на щатските компании, им позволи да завишават очакванията си за второто полугодие на годината. Това инициира ръст на щатските индекси до нови рекордни стойности и загърбването на всички други лоши новини, излизащи през лятото.

Европейските индекси бият по представяне щатските през следващото полугодие?

Песимизмът на пазарите до голяма степен обаче, се отразява на два други актива – поскъпване на щатския долар и поевтиняване на петрола.

отчетен сезон

Повишението на долара, в среда на подобряваща се макросреда и сила на щатската икономика, повишава очакванията, че Фед ще започне да повишава лихвите. Дори и това обаче, не може да уплаши инвеститорите в акции .

Петролът в момента консолидира при нива от 45 долара. Според експерти, ако това ниво бъде преодоляно, можем да станем свидетели на по-нататъшно поевтиняване на суровината в посока към 40 долара за барел.

Такова понижение, би предизвикало опасения за печалбите на компаниите от енергийния сектор. Според пазарни наблюдатели, петролът трябва да се повиши над 50 долара и да се задържи над тези нива на търговия поне едно тримесечие, за да внесе повече спокойствие, че няма да е негативен фактор за фондовите пазари.

„Налице е това измамно усещане сред инвеститорите, че понеже нищо сериозно не се е случвало на валутните пазари през последната една година, това ще продължи да е така. Хората обаче, имаха същото усещане и за паунда. Нашите модели сочат по-нататъшно понижение на ликвидността на валутните пазари, по подобие на 80-те години на миналия век. Това е тезата зад позитивните ни очаквания за щатския долар“, смята Ив Ламор, президент на Lamoureux & Co, цитиран от CNBC.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …