събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Експерт: Започва корекцията, която всички очакват!

Експерт: Започва корекцията, която всички очакват!

Робърт Цитрон, портфолио-мениджър и основател на един от най-известните макро-фондове – Discovery Capital Management предупреди, че корекцията която всички очакваха е на път да се случи.

Експерт: Разпродажбите на щатските пазари не са приключили

„Смятаме, че сме в началото на пазарната корекция, която очаквахме“, коментира Цитрон, пред финансовото издание Bloomberg. “Тя най-вероятно ще се случи през следващите 3-4 месеца и ще е най-голямата корекция от 2008-ма година“.

бичи пазар

Трябва да отбележим, че фондът на специалиста управлява активи в размер на 12.4 милиарда долара.

Пазарът може да е достигнал повратния момент във възхода си, в среда в която Фед преосмисля политиката си за повишение на лихвите.

А какво означава най-голямата корекция от 2008-ма година? Най-вероятно понижение от около 20%, на каквото не сме ставали свидетели от началото на „бичия пазар“.

Цитрон не е единствения, който предрича началото на по-сериозна корекция. Друг популярен експерт, в лицето на Поул Сингер, също предупреди през изминалата седмица, че в момента се намираме в „много опасен за глобалната икономика и финансовите пазари момент“.

Пазарната волатилност се върна на 9-ти септември, следствие на опасенията на инвеститорите за повишение на лихвите. И макар вчера, Фед да не взе подобно решение, нарастват шансовете такова да се случи на някое от следващите заседания на комитета по парична политика до края на годината.

Междувременно предупрежденията на експертите не пречат на пазарите да растат. Индексът S&P 500 се повиши отново днес и е само на 10-на пункта от регистрирането на нов исторически рекорд. Както се казва „кучето си лае, кервана си върви“…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *