вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / Три причини да купувате акциите на Berkshire Hathaway

Три причини да купувате акциите на Berkshire Hathaway

Акциите на управлявания от Уорън Бъфет фонд – Berkshire Hathaway, се представиха по-добре от пазара през изминалата година. Акциите клас В, поскъпнаха с 23.4% през 2016-та, на фона на повишението на широкия щатски индекс S&P 500 от 9.5%.

Според някои анализатори обаче, доброто представяне на управлявания от гениалния Бъфет фонд, може да продължи и през тази година.

Бъфет купил акции за 12 милиарда долара от изборите насам

„Очакваме по-доброто от пазарното представяне на Berkshire Hathaway да продължи и през тази година, в условията на подобрение на данъчните условия и планираните инфраструктурни разходи от правителството на САЩ“, коментират експерти от UBS.

уорън бъфет

В допълнение, историческото представяне на Бъфет и способността му да бие пазара през последните десетилетия, дават друг повод за оптимизъм в банковите експерти.

Ето три причини, за очакванията, по-доброто представяне на Berkshire Hathaway да продължи и през тази година.

Ръстът на незастрахователния бизнес

Berkshire е конгломерат, притежаващ дялове от дузина бизнеси. Сред тях е застрахователния гигант Geico. Незастрахователния бизнес на фонда обаче, започва да придобива нарастващо значение. Делът му, в печалбата на компанията, расте от 5% преди данъци, преди десетилетие, до над 75% към към днешна дата.

Налице са ползотворни условия, незастрахователния бизнес на компанията, да продължи да се представя добре и през тази година, според Дейвид Кас, професор в университета в Мериленд.

По-добри резултати и от застрахователния бизнес

Макар и диверсифициран, бизнесът на Berkshire все още до голяма степен зависи и от представянето на застрахователните компании, основна сред които е Geico. Автомобилният застраховател, срещна известни трудности през 2016-та година, но се движи в правилната посока, според анализаторите на UBS.

“Очакваме добро представяне от Geico в среда на повишение на лихвите“, смятат експертите на банката.

Оценката на компанията е добра

Като трета причина, UBS посочва, добрата оценка на акциите на компанията.

„Настоящата цена на акциите клас А на компанията е 240 000 долара. Това е по-малко от 1.5 пъти счетоводната стойност, което е под средното съотношение за последните тридесет години от 1.6“, пишат още от банката.

В допълнение фондът разполага с още 65 милиарда долара, достатъчни за още едно голямо поглъщане през тази година, което би добавило към резултатите през тази и следващата година.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *