вторник , март 28 2017
Начална Страница / Актуални / Защо работата от 9 до 17 е нещо, което трябва да остане в миналото?

Защо работата от 9 до 17 е нещо, което трябва да остане в миналото?

Работата от девет до пет след обед, се наложи като стандарт през последните сто години и продължава да доминира в световен мащаб. В новата информационна ера обаче, според все повече експерти, това не е най-доброто решение.

Работещите стават рано сутрин, качват се в колите си, за да пътуват до работното си място, обикновено в най-натовареното време и се прибират в къщи отново, когато трафикът е най-тежък.

Понеделниците са тежки, а в сряда вече всички чакат да дойде края на работната седмица. В петък пък, на никой не му се работи. Това ли е най-доброто решение за по-голяма ефективност, питат се все повече мениджъри на компании, и се опитват да предприемат иновативни решения по отношение на работното време на служителите си.

Три неща в една работа, които жените ценят повече от заплащането

Схващането, че работещите трябва да отделят 70% от седмицата в работата, оставяйки едва 30% за семейството си и почивка, започва да среща все повече противници, дори и сред работодателите.

Една компания прави смел експеримент и преминава към петчасов работен ден… Чудите се какви са резултатите?

Същата компания, въвела работно време за служителите си от 8 сутринта до 1 след обед, си спечелва прозвището най-бързо развиваща се компания в Сан Диего.

работно време

Въпреки, че намалява съществено работното време за работещите, заплащането на последните е съпоставимо с това на останалите, работещи на пълно работно време. В същото време мениджърите на компанията прогнозират, че служителите й са два пъти по-ефективни от средното в сектора.

Компанията, с девет служителя, се очаква да генерира приходи от 9 милиона долара през тази година.

Проблемът е, че повечето компании смятат, че това няма да е приложимо за техните служители и е частен случай.

Според експерти, противно на всеобщите схващания, мениджърите на компаниите все още могат да намалят работните часове с до 30% и да очакват същото ниво на продуктивност. Разбира се това важи с пълна сила за някои сектори, в много по-голяма степен, отколкото за други. Ето защо:

На първо място хората не са машини…

Провери също

Девет неща, които ви правят по-малко привлекателни

След като публикувахме, нещата които правят мъжете да изглеждат по-привлекателни, време е да обърнем внимание …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *