петък , септември 22 2017
Начална Страница / Актуални / Спокойно… и суперавтомобилите си имат недостатъци!

Спокойно… и суперавтомобилите си имат недостатъци!

Суперавтомобилите са второто нещо, след което мъжете въздишат… И тъй като те са изключително недостъпни за 99% от силната половина на човечеството, ще посочим няколко причини, с които да се оправдаваме, защо не искаме да караме такъв автомобил.

Те са изключително ниски

Шофьорите имат усещането, че стоят на земята, тоест летят по земята. Тези високопроизводителни машини са с много твърдо окачване, така че не можете да очаквате комфортно возене.

42

Аеродинамичната им форма ги прави „залепнали“ за пътя и ще усещате всяка неравност. А неравности по пътищата в България, колкото искате…

Много скъпи за поддръжка и лесно чупливи, особено при лоши пътища

Както вече споменахме, те са толкова ниски, че дупките или неравностите по пътя са убийствени за нежната им структура.

А ремонтите и частите им обикновено са „поръчкови“ и може да ви се наложи няколко месеца да ги гледате в гаража, докато бъдат получени от Италия например и бъдат ремонтирани в специални „супер сервизи“ и съответно на „супер цени“.

Ограничени сте в това къде ходите с тях

С този автомобил не можете да се качите на планината или да отидете с половинката си в ресторант в Драгалевци например, защото ще трябва да пътувате няколко часа по обходни пътища (ако изобщо намерите такива)…

Разполагат с твърде много мощност и не са особено икономични

Мощността е основен приоритет на суперавтомобилите. За съжаление в 99.99% от времето в които ги шофирате, няма да можете да използвате наличните 600 конски сили, с които разполагате.

Въпреки това все още разходът на гориво ще е притеснителен, макар и той да не е основно главоболие за собственика.

Струват цяло състояние, както и застраховката им

Няма как да не споменем, че цената им е твърде висока, все пак носят името „супер автомобили“.

И все пак, можете ли наистина да си ги позволите?. А няма ли да е за сметка на други по-важни неща…, като например това да поддържате ръста на благосъстоянието си?

Имайте в предвид, че много от тези автомобили губят голяма част от стойността си (която и без друго е много голяма) след като бъдат купени (изключение са колекционерските автомобили).

Историята познава много случаи на заможни хора, фалирали до голяма степен заради страстта си към скъпите автомобили. А и в допълнение подръжката и застраховката на тези возила може да ви струва цяло състояние.

Шансовете ви за оцеляване са малки

344

Както гласи една българска поговорка „апетитът идва с яденото“. Казано по друг начин, толкова мощен автомобил може да ви подтикне към неблагоразумно шофиране. А грешка и произшествие с подобен автомобил, при висока скорост, е равносилно на почти сигурна смърт. А кой не греши…

Няма да ви оставят на спокойствие

С покупката на подобен автомобил идва края на личния ви живот. Интерес от случайни миновачи, журналисти, а може дори да станете обект на разследване за източника на доходите ви.

Изобщо само главоболия… Защо да си ги навличате?

Провери също

мечтател

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре …