вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Спокойно… и суперавтомобилите си имат недостатъци!

Спокойно… и суперавтомобилите си имат недостатъци!

Суперавтомобилите са второто нещо, след което мъжете въздишат… И тъй като те са изключително недостъпни за 99% от силната половина на човечеството, ще посочим няколко причини, с които да се оправдаваме, защо не искаме да караме такъв автомобил.

Те са изключително ниски

Шофьорите имат усещането, че стоят на земята, тоест летят по земята. Тези високопроизводителни машини са с много твърдо окачване, така че не можете да очаквате комфортно возене.

42

Аеродинамичната им форма ги прави „залепнали“ за пътя и ще усещате всяка неравност. А неравности по пътищата в България, колкото искате…

Много скъпи за поддръжка и лесно чупливи, особено при лоши пътища

Както вече споменахме, те са толкова ниски, че дупките или неравностите по пътя са убийствени за нежната им структура.

А ремонтите и частите им обикновено са „поръчкови“ и може да ви се наложи няколко месеца да ги гледате в гаража, докато бъдат получени от Италия например и бъдат ремонтирани в специални „супер сервизи“ и съответно на „супер цени“.

Ограничени сте в това къде ходите с тях

С този автомобил не можете да се качите на планината или да отидете с половинката си в ресторант в Драгалевци например, защото ще трябва да пътувате няколко часа по обходни пътища (ако изобщо намерите такива)…

Разполагат с твърде много мощност и не са особено икономични

Мощността е основен приоритет на суперавтомобилите. За съжаление в 99.99% от времето в които ги шофирате, няма да можете да използвате наличните 600 конски сили, с които разполагате.

Въпреки това все още разходът на гориво ще е притеснителен, макар и той да не е основно главоболие за собственика.

Струват цяло състояние, както и застраховката им

Няма как да не споменем, че цената им е твърде висока, все пак носят името „супер автомобили“.

И все пак, можете ли наистина да си ги позволите?. А няма ли да е за сметка на други по-важни неща…, като например това да поддържате ръста на благосъстоянието си?

Имайте в предвид, че много от тези автомобили губят голяма част от стойността си (която и без друго е много голяма) след като бъдат купени (изключение са колекционерските автомобили).

Историята познава много случаи на заможни хора, фалирали до голяма степен заради страстта си към скъпите автомобили. А и в допълнение подръжката и застраховката на тези возила може да ви струва цяло състояние.

Шансовете ви за оцеляване са малки

344

Както гласи една българска поговорка „апетитът идва с яденото“. Казано по друг начин, толкова мощен автомобил може да ви подтикне към неблагоразумно шофиране. А грешка и произшествие с подобен автомобил, при висока скорост, е равносилно на почти сигурна смърт. А кой не греши…

Няма да ви оставят на спокойствие

С покупката на подобен автомобил идва края на личния ви живот. Интерес от случайни миновачи, журналисти, а може дори да станете обект на разследване за източника на доходите ви.

Изобщо само главоболия… Защо да си ги навличате?

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …