вторник , февруари 28 2017
Начална Страница / Актуални / Основната причина защо хората не пестят за старините си

Основната причина защо хората не пестят за старините си

Повечето от хората, приемат че да спестяват за пенсиониране е като да спестяват за непознат. Това до голяма степен е и в основата на нежеланието на голяма част от тях да заделят средства за подсигуряване на старините си, или максимално да отлагат този процес.

Експертите припомнят обаче, че когато става въпрос за пестене за старини, почти нищо не е толкова важно, колкото това да започнете възможно най-рано. Вече не веднъж и два пъти сме засягали тази тема.

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Една от причините за това хората да отлагат старта на спестяването е, че те не могат да си се представят като стари. Това се посочва, като причина от 56% от участвалите в анкета 2016 Prudential Challenge Quiz.

пенсионери

„Наистина не разбираме бъдещото си аз“, коментира Дженифър Путни, вицепрецезидент на Prudential Retirement. Хората планират нуждите си в краткосрочен план, или искат да се грижат за родителите си и децата си. Но когато става въпрос за това, в което ще се превърнат след 20, или 30 години, просто не могат да се свържат с бъдещото си аз, коментира Путни.

Изследването на Prudential, е направено на база на анкета сред 50 000 души, на които са били задавани различни въпроси, относно близки и непознати.

На анкетираните са им били показвани и снимки на това, което биха изглеждали след няколко десетилетия. Те са реагирали на тези снимки по същия начин, както на снимките на непознати.

В друг експеримент, хората са поставяли стикери на най-възрастните хора, които познават. Практиката е показала, че това често са хора на възраст в границите на 90-те и 100-те години. Това може до голяма степен да сочи, че може да очакваме да живеем до 80-90 години. „Трябва да започнем да се готвим за старините си сега“, коментира още Путни.

И въпреки това все още твърде малко хора го правят. Една трета от анкетираните нямат заделени средства за пенсиониране, а 23% са със спестявания под 10 000 долара, според изследване направено сред 4 500 души от сайта за лични финанси GoBankingRates.

Само десет процента имат между 10 и 50 000 долара, като други 8% са със спестявания между 50 и 100 000 долара. Осем процента разполагат със спестявания в размер на между 100 и 200 000 долара и 5% имат между 200 и 300 000 долара.

Малко под половината от хората на възраст между 25 и 35 години, или 42% нямат заделени спестявания за старини.

Изследването сочи още, че младите не са поставили приоритет на пестенето за старини, като първо мислят за връщането на студентскит еси заеми и финансиране на настоящите си нужди вместо това.

Провери също

Как да направите добро първо впечатление?

Първото впечатление е всичко. Експертите припомнят, че след първите три секунди, когато се запознаете с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *