вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Защо може би сте най-добрия мениджър на спестяванията си?

Защо може би сте най-добрия мениджър на спестяванията си?

Ново изследване на консултантската компания S&P Dow Jones Indices, подкрепя тезата, че инвеститорите може би е най-добре сами да управляват средствата си и да инвестират на фондовите пазари. И по-точно, да следват съвета на Бъфет и да насочват спестяванията си към ниско-разходен фонд, базиран на широк индекс.

Възходът на „изкуствения интелект“ в управлението на активи

Проучването на компанията, стига до извода, че мениджърите на активно управляваните фондове, които съумяват да постигнат по-добра от пазарната доходност, за една година, не успяват да постигнат подобни резултатите през следващите години.

„Ако сте поверили средствата си на активен мениджър, който е съумял да бие основните индекси през последната година, то шансът мениджърът да направи същото и през следващата година е по-малък от този да познаете, какво ще се падне при хвърляне на монета“, според Райън Пойриър, старши анализатор в S&P Dow Jones Indices, цитиран от финансовото издание CNBC.

давам пари

Пойриър и неговите колеги са проследили доходността на фондовете, които са били своя бенчмарк, с който се сравняват, на тригодишна база, без да се вземат в предвид таксите и комисионите.

След това е направена справка, дали тези „печеливши“ фондове са продължили с тенденцията да бият пазара, през всяка от следващите три години. Обект на изследване е бил периода между март на 2000-та и септември на 2016-та година.

Оказва се, че само 5% от взаимните фондове, с по-добра доходност от тази на S&P 500 за тригодишен период, са успявали да се представят по-добре от бенчмарка и през следващите три години.

Или казано по друг начин, ако инвестирате в широкия щатски индекс S&P 500, то шансовете ви да биете основна част от активно управляваните хеджфондове са изключително големи, особено тези, които са били по-успешни през последните три години.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *