четвъртък , януари 19 2017
Начална Страница / Актуални / Защо златото може да продължи да поскъпва?

Защо златото може да продължи да поскъпва?

Златото бе големият печеливш през първото тримесечие на годината. То поскъпна до нива над 1 200 долара за унция последните седмици, след като бе един от най-зле представящите сi класове активи през последните няколко тримесечия.

Най-големият индексен фонд, базиран върху цената на златото – SPDR Gold Shares, добави 14.3% към стойността си през първите три месеца на годината, на фона на загубата за широкия индекс от 7.82%.

За последните пет години, акциите на златния фонд са загубили 12.58% от стойността си, докато широкия щатски индекс се е повишил с 38.85%.

Това издига на преден план възможността, доброто представяне на златото през следващите тримесечия да продължи…

Защо ли?…

421

Традиционно златото винаги се e приемало като добър инструмент за защита от инфлация и борсови сривове. Налице е тенденция то да поскъпва в моменти на акумулиране на паричната политика и повишение на лихвите от страна на Фед.

Именно такъв период предстои за щатската икономика. И макар инфлацията да е все още „мираж“ на този етап, поскъпването на петрола в условията на ръст на заплащането на щатските работници, могат да са добро огнище за нея през следващите години.

Подобна бе и ситуацията по време на финансовата криза от 2008-2009 година, когато бе налице сериозно повишение в цената на златото, когато благородния метал достигна исторически рекорд при над 1 900 долара за унция.

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на активи

plus500

Провери също

Биткойнът поднови марша си към 1000 долара

Виртуалната валута биткойн, продължава да възстановява загубите си от началото на януари, когато се обезцени …

Plus500