четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Златото със следваща спирка от 1 400 долара?

Златото със следваща спирка от 1 400 долара?

Златото бе най-динамичният актив на изминалата година, коментира Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в Елана Трейдинг, по време на специално проведен уебинар.

Какво се случи?

Първо имаше спад на борсите в началото на миналата година, което го засили нагоре. Много спекулативни капитали се увлякоха по този актив. Златото се прие като застраховка, започна да се говори отново за нива от 2 000 долара за унция.

Защо в злато?

Когато доларът и щатските индекси, се повишиха сериозно през втората половина на годината обаче, това доведе и до спад на златото.

злато

Влезлите в благородния метал спекулативни капитали тръгнаха да търсят рискови активи, в лицето на акциите и зарязваха злато. Инвеститорите решиха, че няма нужда от хеджиране за криза. Това се видя ясно, след изборите в САЩ през ноември, което повлече цената на метала надолу. Когато биткойнът скочи, златото не реагира.

Дългосрочните инвеститори обаче, не са спирали да държат златото и акции на златодобивните компании. Това се усети от факта, че след силното поскъпване на акциите на компаниите добиващи благородния метал, те не загубиха толкова, по време на понижението в цената на златото.

Има и един много важен фактор в момента. Има признаци на нестабилност в предлагането. При настоящите цени на метала от 1 200 долара за тройунция, компаниите не са много щастливи.

Не видях съществено подобрение на финансовите резултати на златодобивните компании при движението в цената на златото от 1 100 до 1 300 в златото, коментира още Цачев.

Дългосрочната тенденция остава позитивна. Нещата започват да се стабилизират, като следващата граница, която е вероятно да се тества до средата на годината, или до края е, психологическата граница от 1 400 долара за унция.

Трябва да припомним още, че златото е суровината с най-много възможности за инвестиции от страна на инвеститорите. Те могат да избират между фючърси, спот, индексни фондове, златодобивни компании и др.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *