вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Златото започва да става недостъпно за почти всички по света

Златото започва да става недостъпно за почти всички по света

Поскъпването на златото от началото на годината, направи метала доста недостъпен и избягван, от физическите му купувачи по целия свят.

Световното търсене на злато се е понижило с 10% на годишна база, през третото тримесечие на годината, до 993 тона, според данни на World Gold Council, публикувани вчера.

Златото се търгува с 20% под справедливата си стойност

Търсенето на златни бижута се е понижило на почти всички пазари, като на годишна база е намаляло с 21% до 493 тона, или най-много от две години насам.

Междувременно търсенето на злато се е повишило само в няколко страни – Иран, Пакистан, Шри Ланка и Испания.

злато

Търсенето на злато от Индия, което заедно с това от Китай, допринася за над половината от това на физическото злато, се е понижило с 30% на годишна база.

Освен високите цени на благородния метал, въведените нови регулации върху вноса на злато в Индия, също са допринесли за лошите резултати.

Някои експерти коментират обаче, че спадът в цената на златото през октомври, може да е инициирал повишено търсене по време на „сезона на сватбите и фестивалите“ в Индия.

Поскъпването на златото от началото на годината, е мотивирало част от държателите на злато да „заключат част от печалбите си“.

И докато индивидуалните купувачи, намаляват търсенето на злато, метала продължава да се радва на добър интерес от страна на инвеститорите, въз основа на функцията му за „защита срещу пазарни сривове“.

Златото поскъпна с 18% от началото на годината, като след изборната победа на Тръмп, благородният метал, може и да продължи с доброто си представяне.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *