понеделник , април 24 2017
Начална Страница / Актуални / Златото с най-голямата си загуба от три години

Златото с най-голямата си загуба от три години

Златото отбеляза най-голямото си понижение от близо три години насам вчера. Спекулантите бързаха да закриват своите дълги позиции в метала, след като суровината се понижи под ключовото ниво на подкрепа при ниво от 1 300 долара за унция.

Защо в злато?

До голяма степен в основата на масираните разпродажби, бе новината че ЕЦБ планира да премине към постепенно намаляване на обратно изкупуваните активи. В допълнение Фед говори за по-голяма вероятност за повишение на лихви. Все фактори, въздействали негативно върху цената на златото.

След като златото регистрира най-доброто си първо полугодие от четири десетилетия насам, то не съумя да намери пътя си нагоре, въпреки сериозната подкрепа, която му оказва повишената волитилност на фондовите пазари.

злато

Вчера златото се понижи под 1 300 долара за унция, за пръв път от юни насам. Ръководителят на нюйоркския Фед – Джефри Лакър, призова за повишение на лихвите, за да се неутрализира ускоряването на инфлацията.

Лихвите по 10-годишните немски облигации се повишиха, доларът поскъпна и всичко това се отрази негативно върху цената на благородния метал.

В крайна сметка металът загуби вчера 3.3% от стойността си до 1 269.70 долара за унция с доставка през декември. Спот цената на метала се търгува с повишение днес от 0.3% до ниво от 1 272 долара за унция.

Низходящият тренд на златото, може да се ограничи при ключовата граница на подкрепа от 1 257 долара за унция, според Жоржет Бойл, стратег в ABN Amro Bank NV, вторият най-акуратен анализатор за цената на златото през изминалата година.

Провери също

Ето какво трябва да направите, когато търсите евтини самолетни билети!

Вече има много сайтове и приложения, които твърдят, че ще ви помогнат, за да намерите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *