четвъртък , декември 14 2017
Начална Страница / Актуални / Знаете ли това за Уорън Бъфет?

Знаете ли това за Уорън Бъфет?

Вече стана ясно, че ние от Bogat.bg сме големи фенове на гениалният инвеститор Уорън Бъфет. Списъкът с най-великите инвеститори на всички времена не е много дълъг и определено Бъфет попада някъде сред челните позиции.

Ето три въпроса, с които можете да тествате до колко познавате оракулът от Омаха…

1. Бъфет е голям фен на дивидентите. Колко често обаче управляваният от него фонд плаща дивиденти – Тримесечно? Годишно? Никога?

бъфет не плаща дивиденти

Правилният отговор е никога… Е почти… Berkshire плаща веднъж дивидент през далечната 1967 година.

По отношение на дивидентите Бъфет смята – „Политиката за изплащане на дивиденти трябва да е ясна, обоснована и разумна“. Два са проблемите с дивидентите, според Бъфет.

На първо място различните инвеститори биха изисквали различен дивидент и на второ – те се облагат с данъци, нещо което не би се харесало на много от дългосрочните инвеститори.

Ако искате доход от акциите на Berkshire, съветът на Бъфет е – продайте няколко.

2. Колко хора работят в централата на фонда на Бъфет в Омаха, Небраска. 25? 250? 2 500?

berkshire office

Правилният отговор е 25, един от които е самият Бъфет. Въпреки, че притежаваните от фонда на Бъфет компании са с персонал стотици хиляди, Бъфет държи екипа си малък.

Това до голяма степен отговаря на начина му на инвестиране – купувай компании с добър мениджмънт и го оставяй да си върши работата.

3. Какъв е Бъфет? Демократ, Републиканец или Независим?

бъфет е демократ

Уорън Бъфет е демократ. Той е подкрепял много от демократите в техните кампании, включително и настоящия президент Барак Обама, както кандидатката за президент Хилари Клинтът.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …