сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Знаете ли това за Уорън Бъфет?

Знаете ли това за Уорън Бъфет?

Вече стана ясно, че ние от Bogat.bg сме големи фенове на гениалният инвеститор Уорън Бъфет. Списъкът с най-великите инвеститори на всички времена не е много дълъг и определено Бъфет попада някъде сред челните позиции.

Ето три въпроса, с които можете да тествате до колко познавате оракулът от Омаха…

1. Бъфет е голям фен на дивидентите. Колко често обаче управляваният от него фонд плаща дивиденти – Тримесечно? Годишно? Никога?

бъфет не плаща дивиденти

Правилният отговор е никога… Е почти… Berkshire плаща веднъж дивидент през далечната 1967 година.

По отношение на дивидентите Бъфет смята – „Политиката за изплащане на дивиденти трябва да е ясна, обоснована и разумна“. Два са проблемите с дивидентите, според Бъфет.

На първо място различните инвеститори биха изисквали различен дивидент и на второ – те се облагат с данъци, нещо което не би се харесало на много от дългосрочните инвеститори.

Ако искате доход от акциите на Berkshire, съветът на Бъфет е – продайте няколко.

2. Колко хора работят в централата на фонда на Бъфет в Омаха, Небраска. 25? 250? 2 500?

berkshire office

Правилният отговор е 25, един от които е самият Бъфет. Въпреки, че притежаваните от фонда на Бъфет компании са с персонал стотици хиляди, Бъфет държи екипа си малък.

Това до голяма степен отговаря на начина му на инвестиране – купувай компании с добър мениджмънт и го оставяй да си върши работата.

3. Какъв е Бъфет? Демократ, Републиканец или Независим?

бъфет е демократ

Уорън Бъфет е демократ. Той е подкрепял много от демократите в техните кампании, включително и настоящия президент Барак Обама, както кандидатката за президент Хилари Клинтът.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …