петък , февруари 23 2018
Начална Страница / Борси / Кога е добре да купувате акциите на Apple

Кога е добре да купувате акциите на Apple

Както вече споменахме, акциите на Apple пасват идеално в портфейла на гениалния инвеститор Уорън Бъфет, а защо не и във вашия?

Вижте още: Защо Apple пасва идеално в портфейла на Бъфет, а защо не и във вашия?

Понякога обаче, въпроса с тайминга или кога точно ще ги купите, може да е критичен за бъдещата ви доходност. Възможно е да избързате с покупката, което да ви лиши от опцията да ги купите по-евтино, ако продължат да се понижават. Или дори по-лошо – спадът да ви извади от пазара, защото сте ползвали заемен капитал от вашия брокер.

Въпросът е, сега ли е най-добрия момент да си купите акциите на щатския производител на смартфони?

apple

Според някои специалисти, не съвсем…

Изпълнителният директор на Apple се появи по телевизията CNBC на 2-ри май, да защитава компанията си. Това не е добър знак…

Всъщност Кук се е появявал седем пъти в основни теливизионни интервюта, а според статистиката, всеки път, когато това се е случвало, акциите на Apple са се представяли по-зле от широкия индекс S&P 500 в следващите три месеца.

тим кук

По време на интервюто с Джим Креймър, Кук заяви, че “пазарът на смартфони не е задължително да бележи голям ръст, за да растат продажбите на Apple”. Достатъчно е просто част от потребителите на Android да преминават към опериационната система iOS.

Коментарите на Кук станаха реалност след първото понижение в печалбата на Apple на годишна база от 2003-та насам.

За второто фискално тримесечие Apple отчете печалба от 1.9 долара на акция, при приходи в размер на 50.56 милиарда долара. И двата резултата се оказаха под средните очаквания на пазара за печалба от 2 долара и приходи от 51.97 милиарда долара.

Вижте още: Защо да инвестирате на БФБ в момента?

Всъщност добър момент, според специалистите, за покупка на акциите на Apple, е когато компанията повиши програмата си за обратно изкупуване на акции.

След този период, в исторически план, акциите на компанията са изпреварвали представянето на широкия индекс с 20 процентни пункта, в следващите четири до седем месеца.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …