сряда , март 29 2017
Начална Страница / Борси / Кога е добре да купувате акциите на Apple

Кога е добре да купувате акциите на Apple

Както вече споменахме, акциите на Apple пасват идеално в портфейла на гениалния инвеститор Уорън Бъфет, а защо не и във вашия?

Вижте още: Защо Apple пасва идеално в портфейла на Бъфет, а защо не и във вашия?

Понякога обаче, въпроса с тайминга или кога точно ще ги купите, може да е критичен за бъдещата ви доходност. Възможно е да избързате с покупката, което да ви лиши от опцията да ги купите по-евтино, ако продължат да се понижават. Или дори по-лошо – спадът да ви извади от пазара, защото сте ползвали заемен капитал от вашия брокер.

Въпросът е, сега ли е най-добрия момент да си купите акциите на щатския производител на смартфони?

apple

Според някои специалисти, не съвсем…

Изпълнителният директор на Apple се появи по телевизията CNBC на 2-ри май, да защитава компанията си. Това не е добър знак…

Всъщност Кук се е появявал седем пъти в основни теливизионни интервюта, а според статистиката, всеки път, когато това се е случвало, акциите на Apple са се представяли по-зле от широкия индекс S&P 500 в следващите три месеца.

тим кук

По време на интервюто с Джим Креймър, Кук заяви, че “пазарът на смартфони не е задължително да бележи голям ръст, за да растат продажбите на Apple”. Достатъчно е просто част от потребителите на Android да преминават към опериационната система iOS.

Коментарите на Кук станаха реалност след първото понижение в печалбата на Apple на годишна база от 2003-та насам.

За второто фискално тримесечие Apple отчете печалба от 1.9 долара на акция, при приходи в размер на 50.56 милиарда долара. И двата резултата се оказаха под средните очаквания на пазара за печалба от 2 долара и приходи от 51.97 милиарда долара.

Вижте още: Защо да инвестирате на БФБ в момента?

Всъщност добър момент, според специалистите, за покупка на акциите на Apple, е когато компанията повиши програмата си за обратно изкупуване на акции.

След този период, в исторически план, акциите на компанията са изпреварвали представянето на широкия индекс с 20 процентни пункта, в следващите четири до седем месеца.

Провери също

предизвикателна среда

GS занижи оценката си за щатските пазари

Стратезите от щатската инвестиционна банка Goldman Sachs занижиха пазарната си оценка за щатските индекси за …