сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Борси / Компания със загуба от 1.3 милиарда долара за 6 месеца струва 65 милиарда?

Компания със загуба от 1.3 милиарда долара за 6 месеца струва 65 милиарда?

Знаете ли коя е най-скъпата публична компания в света? Да това е Uber. А знаете ли какъв е финансовия резултат на компанията за първите шест месеца? Не това не е печалба… Става въпрос за загуба от 1.27 милиарда долара, според запознати.

Загубата на Uber за първото тримесечие на годината възлизаше на 520 милиона долара. Тя обаче нараства през вторите три месеца на годината до 750 милиона долара, според запознатите източници.

Uber струва наполовина на това, което очакват инвеститорите?

И макар значителна, загубата не е съществена изненада за експертите. През първите шест месеца на миналата година, отрицателния финансов резултат на стартъпа възлизаше на близо един милиард долара.

volvo

В основата на загубата стоят различни източници, включително и субсидиите плащани на шофьорите на компанията.

Предвид на последното, не е чудно, че Uber насочва сериозни усилия към разработване на автономни автомобили. От там оповестиха съвместен проект с Volvo за разработване на автономни автомобили на стойност близо 700 милиона долара.

По-рано през този месец подразделението на компанията Uber China се сля с китайския си конкурент Didi в сделка на стойност 35 милиарда долара.

През април от компанията обяви, че е достигнали печеливши нива на бизнеса си в САЩ и Канада. В този момент печалбата за возене е бил в размер на 0.19 долара.

В среда на рекордна загуба, приходите на Uber нараснаха с 18% през второто тримесечие на годината спрямо първото, до 1.1 милиарда долара. През второто тримесечие на миналата година, приходите на компанията бяха едва в размер на 375.9 милиона долара.

И все пак въпросът остава… Не е ли оценка от над 60 милиарда долара твърде щедра, дори и за иновативна компания като Uber?

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *