неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Борси / 1.0457 – последната преграда пред паритет на долара и еврото

1.0457 – последната преграда пред паритет на долара и еврото

Доларът се повиши до 14-годишен максимум, преди да върне част от спечеленото в четвъртък, когато търговията на валутните пазари бе „изтънена“, предвид затворените щатските пазари.

GS: Ако златото се задържи под 1 250 долара, купувайте!

Добри данни за щатската икономика, повишиха перспективите за това Фед да повиши лихвите, на следващото си заседание през декември. Еврото се понижи до 1.0515, или най-ниската му стойност от март 2015-та година насам.

евра

Така пред валутната двойка остава нивото от 1.0457, като последна преграда, пред така дълго бленувания от всички пазарни участници паритет.

Йената се понижи до осем месечно дъно към зелените пари, а китайският юан отбеляза осем и половина годишен минимум спрямо долара.

„Изглежда няма какво да спре щатските лихви да се повишават в средносрочен план, така че смятам, че ще видим по-нататъшна сила на долара“, коментира Майкъл Метгалф, от State Street Global Markets, цитиран от CNBC.

В противовес на шумът на валутните пазари, европейските акции, станаха свидетел на относително спокойна търговия вчера.

Данните за бизнес доверието в най-голямата европейска икономика, на този етап са стабилни, въпреки изборната победа на Доналд Тръмп и несигурността в търговските отношения между САЩ и Европа.

Европейската централна банка предупреди, че политическата несигурност, може да доведе до по-нататъшна волатилност на пазарите и перспективите за повишаване на лихвите, в среда на слабо представяне на икономиката на еврозоната. Това се прие от пазарните участници, като свидетелство, че банката ще продължи със стимулите си, отвъд крайния им срок, този март.

Вицепрезидента на ЕЦБ – Витор Констацио, заяви, че банката ще продължи да наблюдава отблизо, страни като Италия, която се подготвя за референдум по отношение промяна в конституцията през следващия месец.

„Това е вид политическа несигурност, която може да доведе до икономически шокове на финансовите пазари“, коментира Констацио. „В зависимост от степента на този шок, предстои да вземем решение, дали трябва да направим нещо, за да му отговорим“.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *