понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Борси / 200-годишната история на лихвите в една графика

200-годишната история на лихвите в една графика

Ако историята се повтаря, то единствената посока, в която лихвите в САЩ ще се движат от тук нататък е нагоре, според техническия анализатор ветеран Луис Ямада.

Въз основа на графиката на федералните лихви в САЩ за последните два века, Ямада сочи за формирано дъно, на база на техническа фигура, през последните няколко години.

Йелън даде индикации за скорошно повишение на лихвите

„В момента наблюдаваме процес, който смятаме, че се развива през последните шест до осем години, по отношение на лихвите в САЩ. Според нас дъното при лихвите от 2012-та година, вероятно ще се окаже дъно и от 1946-та година насам“, коментира Луис Ямада, технически анализатор в Louise Yamada Technical Research Advisors, пред финансовото издание CNBC.

6fa211277441703c2ef90282f4386c8f

Лихвите по 10-годишните облигации се повишиха до 2.3% след президентските избори в САЩ, в резултат на очакванията за повишение на инфлацията, както и ново действие от страна на Фед към увеличаване на лихвите през следващия месец.

„Смятам, че ще е много здравословно да се повишат лихвите“, коментира още Ямада. „Според мен, достигане на ниво от 3% ще е това, при което вече можем да говорим за обръщане на тренда“.

Посоченото ниво от 3% кореспондира с дъното на графиката от 1980-та година, по мнение на техническия анализатор.

„Наблюдаваме формация известна като „по-високо дъно“, която е придружавана с първоначалното повишение на лихвите“, обяснява още експертът.

Според Ямада, в крайна сметка, по-високите лихви ще окажат ползотворно въздействие върху цените на акции в близко бъдеще, подобно на минали първоначални цикли на повишение на лихвите. Ползотворно ще е въздействието на по-високите лихви и върху икономиката като цяло.

„Начален бичи цикъл, може да е съпътстван от първоначалната фаза на цикъл на повишение на лихвите“, смята още Ямада. „Проблемите за пазарите и икономиките стартират, когато лихвите достигнат 5%“.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *