събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Борси / Бъфет удвоява инвестицията си в Apple

Бъфет удвоява инвестицията си в Apple

Легендарният инвеститор Уорън Бъфет, обяви в началото на седмицата, че е увеличил позицията си в Apple близо два пъти.

Apple ще е първата компания с капитализация от 1 трилион долара?

Сега инвестицията на Бъфет в най-голямата по пазарна капитализация компания в света, вече възлиза на 133 милиона акции, или е на стойност от близо 17 милиарда долара.

Бъфет, уточни, в интервю пред CNBC, че е повишил инвестицията си от 59 милиона акции в края на миналата година, защото харесва изключителната привързаност на потребителите към продуктите на Apple.

Инвестицията на Бъфет, поставя под негов контрол, близо 2.5% от капитала на Apple. В допълнение, позицията вече е втората най-голяма в портфейла му.

Степента, в която хората центрират живота си около продуктите на компанията е огромна“, коментира Бъфет по отношение на смартфона iPhone на компанията.

Няма да правя прогнози, или да поставям оценка на компанията“, коментира Бъфет, по отношение на въпроса, може ли Apple да е първата компания в света с пазарна капитализация от над 1 трилион долара. „Това което знам, е че когато заведа дузина деца в Dairy Queen, което правя всяка неделя, всички те са на техните iPhon. Те просто ги обичат”.

Акциите на Apple дават пазарна оценка на компанията в размер на 717.7 милиарда долара, което на практика прави компанията с най-голяма капитализация в света.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *