вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Борси / Apple разби очакванията

Apple разби очакванията

Най-големият щатски производител на смартфони – Apple, превиши очакванията на анализаторите, с изнесените си вчера резултати за първото тримесечие. Акциите й поскъпнаха с над 3% на извън борсовия пазар.

Компанията отчете приходи от 78.4 милиарда долара, при очаквания за 77.4 милиарда долара, като оповести печалба от 3.36 долара на акция, за тримесечието, на фона на прогнозираните 3.21 долара.

Тази компания е била десет пъти по-голяма от Apple

Това, което зарадва в най-голяма степен анализаторите обаче, бе ръстът в продажбите на iPhone. От смартфона са били продадени 78.3 милиона броя, което се оказа далеч над очакванията за продажби на 76.3 милиона.

Резултатите на Apple бяха рекордни в историята й.

apple

„Много сме развълнувани. Продадохме повече iPhone-и, от когато и да е било, като отбелязахме рекордни приходи от продажбата на смартфони, услуги, макове, и умни часовници… Много сме развълнувани и за продуктите, които предстои да оповестим“, коментира Тим Кук, изпълнителен директор на Apple.

Средната продажна цена на iPhone през тримесечието е била рекордно висока от 694.57 долара, превишавайки нивото от 691 долара за пръв път от първото тримесечие на миналата година. Средните очаквания на анализаторите бяха за цена от 688 долара.

Приходите от продажби на таблети обаче, продължават да намаляват. Те са възлезли на 5.5 милиарда долара, спрямо 7 милиарда преди година. Тези от продажбата на макове обаче, са нараснали от 5.4 милиарда на 7.2 милиарда долара.

Тъмното петно в резултатите на компанията, бяха прогнозите й за настоящото второ тримесечие. Очакванията са за приходи между 51.5 и 53.5 милиарда долара, или под средните очаквания на анализаторите за 53.8 милиарда долара.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *