четвъртък , март 30 2017
Начална Страница / Борси / Биткойнът отново „подлудя“

Биткойнът отново „подлудя“

Две години, след като бе обявена за „мъртва“, виртуалната валута, в лицето на биткойнът, отново изригна с пълна сила, при това в края на годината.

Биткойнът се търгуваше вчера с повишение от 3%, при нива от 929 долара, което е най-високата му стойност от три години насам.

Швеция може първа да въведе електронните пари

Изминаващата си вече 2016-та година, бе силно волатилна за електронната валута. Тя се предопредели от фактори, като несигурността, свързана с напускането на Великобритания и изненадващия избор на Тръмп за президент през ноември.

инвестиционни алтернативи

Вследствие на това, криптираната валута се повиши от 432 долара в началото на годината до над 750 долара, в дните преди вота във Великобритания.

След вота във Великобритания, биткойнът се понижи отново, моментно до нива под 500 долара за брой, което бе последвано от ново повишение и възстановяване в стойността му.

В началото на 2015-та година, биткойнът се понижи моментно до нива под 200 долара, при колапса на един от основните пазари – Mount Gox.

Биткойнът се търгуваше при нива над 1000 долара, за кратък период през 2013-та година, стойност, към която отново се насочва, както по всичко изглежда.

Провери също

предизвикателна среда

GS занижи оценката си за щатските пазари

Стратезите от щатската инвестиционна банка Goldman Sachs занижиха пазарната си оценка за щатските индекси за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *