сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Борси / Биткойнът поднови марша си към 1000 долара

Биткойнът поднови марша си към 1000 долара

Виртуалната валута биткойн, продължава да възстановява загубите си от началото на януари, когато се обезцени рязко, след новината за разследване от китайските регулатори.

Вчера криптираната валута добави нови над 8% към стойността си до нива над 900 долара за брой и е само на около 15% от най-високото си ниво от три години насам, достигнато в края на миналата година.

победиш пазара

По време на разпродажбите от 5-ти януари до 11-ти януари, биткойнът загуби 35% от стойността си. Тя се понижи от върха си при 1 161 долара, до 752 долара за брой.

Биткойнът отново „подлудя“

Много трейдъри заложиха, че сме станали свидетели на дъно за криптираната валута и най-доброто за нея отново предстои.

Биткойнът намира сериозна подкрепа при психологическата граница от 800 долара, която ако остане в сила, може да я тласне към нов тест на върха от над 1 100 долара, според технически анализатори.

Изминалата година, бе силно волатилна за електронната валута. Тя се предопредели от фактори, като несигурността, свързана с напускането на Великобритания и изненадващия избор на Тръмп за президент през ноември.

Вследствие на това, криптираната валута се повиши от 432 долара в началото на годината до над 750 долара, в дните преди вота във Великобритания.

След вота във Великобритания, биткойнът се понижи отново, моментно до нива под 500 долара за брой, което бе последвано от ново повишение и възстановяване в стойността му.

В началото на 2015-та година, биткойнът се понижи моментно до нива под 200 долара, при колапса на един от основните пазари – Mount Gox.

Биткойнът се търгуваше при нива над 1000 долара, за кратък период през 2013-та година, стойност, която отново покори в началото на годината.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *