вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Борси / BlackRock залага на машините

BlackRock залага на машините

В изненадващ ход, една от най-големите компания за управление на активи – BlackRock (BLK), обяви, че ще замени няколко от управляващите си портфолио-мениджъри, като ще повери средствата им под управление на роботи.

Най-добрите инвестиционни алтернативи за второто полугодие, според BlackRock

Мениджърската компания, управлява активи на стойност 5 трилиона долара, а решението й, сочи новите тенденции в света на управлението на активи – израстването на роботите.

Всъщност, от компанията посочиха, че част от причината за смъртта на активното управление, напълно различно от очакванията на повечето хора.

робосъветници

От BlackRock обявиха, че направената промяна, ще инициира спестяване на близо 30 милиона долара годишно, за клиентите, от такси и комисиони.

Компанията очаква също така, направената промяна, да доведе до по-бързо увеличение на средствата, управлявани от роботи, поради големия инвеститорски интерес към тази услуга.

Седем от управляващите мениджъри на BlackRock се очаква да загубят своята работа, от новата промяна. Възходът на роботите, ще инициира допълнителни съкращения на около 30 до 40 допълнителни места.

Някои от фондовете на компанията, се очаква да бъдат затворени, или да им бъдат поставени нови инвестиционни цели, или стратегии за покупки и продажби на акции.

Промяната, е следствие на сериозния отлив на капитали и интерес, от страна на активно управляваните фондове, които губят позиции, спрямо пасивните. Причините са две – по-високите им такси и комисиони и по-слабото представяне на този род фондове, за един по-дълъг период от време.

BlackRock ще имплементира нововъденията в следващите три до шест месеца. Реорганизацията пък, ще засегне повече от седем фонда, под управление на компанията. Промените ще са свързани с фондове, с общи управлявани активи в размер на 30 милиарда долара. Близо 6 милиарда от средствата, ще бъдат управлявани от роботи.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *