неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Борси / BMLA: Гответе се за промяна на тренда

BMLA: Гответе се за промяна на тренда

Някои от най-добрите сделки на миналата година, могат да започнат да губят от скоростта си, в среда в която пазарите са изправени пред „пик“ в ликвидността си, коментират от щатската инвестиционна банка Bank of America Merrill Lynch.

„Убедени сме, че монетарната политика ще се промени в посока, която ще въздейства в посока на понижение на цените на активите“, коментират анализаторите на банката, водени от главния инвестиционен стратег Майкъл Хартнет.

Бичият пазар на щатските пазари не е приключил, смята стратег

През тази и следващата година, инвеститорите ще станат свидетели на промяна на „бичите трендове“, които се наблюдаваха през последните години, смятат още експертите на банката.

На кратко, Хартнет и неговият екип смятат, че инвеститорите ще са изправени пред нова „нормалност“ на фондовите пазари и пазарите на инструменти с фиксиран доход.

„Промяна на тези трендове, в съчетание с преминаване към политика на по-високи лихвени нива, ще доведат до обръщане на трендовете на пазара на акции и облигации“, коментират още от банката.

бичи пазар

По отношение на очакванията за спад на ликвидността, експертите посочват намаляващия ентусиазъм сред централните банки към негативните лихви, като тези на Европа и Япония.

„Централните банки започват да усещат политическия натиск по отношение на монетарните стимули и отрациталните лихви. Тези политики, провеждани от фалита на Lehman, не доведоха до ясни и категорични резултати и силен ръст на световната икономика. Това им спечели и много противници, особено сред влиятелните финансови кръгове“, се казва още в анализа.

Излизането на Великобритания от границите на ЕС, също може да има негативен ефект върху фондовите пазари.

Може да станем свидетели на спад в търговията през следващите години. „Събитията в Европа сочат, че нациите стават все по-малко склонни да си съдействат една на друга. Това може да нарани световната търговия“, коментират експертите на BAML.

По-слабата търговия може да се отрази негативно върху ръста на световната икономика и да го забави.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *