неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Борси / Бъфет инвестира в авиокомпании

Бъфет инвестира в авиокомпании

Уорън Бъфет, явно е променил мнението си за авиокомпаниите, след като през последните няколко месеца е купувал акции на някои от водещите щатски авиопревозвачи, сред които American Airlines Group и Delta Air Lines.

Използвайте похвата на Уорън Бъфет за бавно забогатяване

Бъфет отдавна избягва силно волатилния сектор, макар и неговия фонд да е собственик на NetJets, който продава частична собственост върху частни самолети.

Оракулът от Омаха, оповести новите си инвестиции вчера, като сред тях е и компанията United Continental Holdings Inc.

уорън бъфет

Фондът на Бъфет е придобил 21.8 милиона акции в American Airlines, както и 6.3 милиона акции в Delta и 4.5 милиона в United.

Това са данните за инвестициите на Бъфет към края на септември. В отделно съобщение от компаниите Delta и Fort Worth, обявиха, че приветстват инвестициите на инвеститора милиардер.

Инвестициите на Бъфет, бяха оповестени в същия ден, когато от рейтинговата агенция Moody’s Investors Service, занижи перспективите пред глобалната авиоиндустрия до „стабилна“ от „позитивна“.

От Moody’s изразиха мнение, че оперативния маржин и оперативната печалба на компаниите от сектора, се очаква да се влошат в следващите 12 до 18 месеца.

„За щатските авиокомпании, комбинацията между малко по-високи цени на горивата и по-високи разходи за труд ще допринесат за свиване на оперативните печалби с около 20%“, коментират от Moody’s.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *