понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Борси / Трите основни заплахи пред инвеститорите на щатския пазар

Трите основни заплахи пред инвеститорите на щатския пазар

Бичият пазар на щатските пазари вече е доста стар. Предвид на традиционната волатилност, с която се свързва октомври, все повече от пазарните участници си задават един и същ въпрос – свърши ли цикълът на повишение.

Какво да се очаква на щатския пазар, през четвъртото тримесечие?

И докато много от пазарните експерти припомнят, че „бичият пазар“ не умира от старост, ето трите основни заплахи пред пазарите в момента.

„Смятам, че е справедливо да се каже, че щатските акции са най-скъпи сред пазарите по света, към днешна дата“, коментира Тим Къртни, анализатор в Exencial Wealth Advisors, цитиран от CNBC. “Има определени сегменти, където щатските акции са изключително скъпи“, допълва още Къртни.

Разбира се, високите оценки, сами по себе си не означават, че „биковете“, ще се превърнат в „мечки“, припомня още Къртни. И все пак, добре е да имате едно наум, когато влагате средствата си в щатски акции.

Ето и трите най-отчетливи заплахи, пред по-нататъшното повишение на щатските акции:

Президентските избори

тръмп

Предстоящите избори в САЩ, правят така, че инвеститорите трябва да оперират в среда на голяма несигурност. Социологическите проучвания сочат към ожесточена борба, с неясен победител. В същото време, експертите все още не могат единодушно да определят кое е по-малкото зло за пазара – Клинтън, или Тръмп…

„Налице са рискове от това, пазарът да подценява потенциалната победа на Тръмп“, смята Марк Лусчини, главен инвестиционен стратег в Janney Montgomery Scott, цитиран от CNBC.

Повишение на лихвите от страна на Фед

джанет йелън

Заплаха номер две за инвеститорите е потенциалното повишение на лихвите от страна на Фед. Почти никой не смята, че резервът ще прибегне до подобна мярка преди изборите. И тук може да е и голямата изненада през ноември, което да повлече пазара надолу, смятат наблюдатели.

Дори и да не видим ноемврийско увеличение на лихвите, опцията за декемврийско повишение все още остава в сила. А всички помним какво се случи след миналия декември и действията на резерва…

Печалбите за третото тримесечие

риск печалба

Все още предстои да се види, дали президентските избори и случващото се в Европа, след референдума във Великобритания, ще се отрази съществено върху печалбите на щатските компании. Очакванията са относително ниски и в тази насока, новините може да са дори добри за пазара.

И все пак, несигурността свързана с този елемент остава с пълна сила…

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *