събота , януари 20 2018
Начална Страница / Борси / Dow на път да направи нещо, което не е правил никога…

Dow на път да направи нещо, което не е правил никога…

Посоката на щатските индекси през последния месец е – „на никъде“. Движението изглежда много странно, като на практика, индексът на сините чипове Dow е на път да направи нещо, което не е правил никога.

Две причини, защо щатските индекси могат да се повишават през 2017

Разстоянието между най-високата и най-ниска стойност на показателя, в рамките на последния месец, на практика е само 1.4%, или най-малката от 1957-ма година насам.

Преди около месец – на 13-ти декември, индексът на сините чипове, пресече психологическата граница от 19 900 пункта за пръв път. От тогава насам обаче, най-високата достигана стойност от показателя е при ниво от 19 999.63 пункта, а най-ниската – 19.719.67 пункта.

Или казано по друг начин, индексът, който все още не съумява да намери начин да преодолее психологическата граница от 20 000 пункта, остава „заключен“ в много тесни граници.

Нещо повече, за последните 60 години, среднодневното движение на показателя е по-високо – при ниво от 1.5%. Средната „флуктоация“ на Dow пък, в рамките на месец, обикновено е около 6 до 7%.

Преди регистрираното изменение от 1.4%, между най-високата и най-ниската стойност на индикатора за месец, рекордният минимум по този показател бе 2.25%, регистриран през декември на 2004-та година.

Едва ли някой може да каже, какво предвещава това спокойствие на пазара, но определено много експерти гледат на него, като на „затишие пред буря“.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *