вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Борси / Dow проби психологическата граница от 20 000 пункта

Dow проби психологическата граница от 20 000 пункта

Индексът на сините чипове Dow Jones, се повиши вчера над ключовата граница от 20 000 пункта, ниво което ограничаваше ръста на индекса. До нови исторически рекорди се повишиха и другите два основни щатски индекса – в лицето на S&P 500 и Nasdaq.

Повишението на индексите, кара пазарните анализатори да повишават и прогнозите си за печалбите на щатските компании.

Труден февруари за щатските индекси?

„Какво се промени? Всичко се промени на 8 ноември. Налице е радикална промяна във Вашингтон и политиките. Сега,вярвам че можем да насочим вниманието си в много по-голяма степен към фундамента и печалбите на щатските компании, които да потвърдят наблюдаваната пазарна еуфория“, коментира Ед Йердени, пред финансовото издание CNBC.

изтичане на пари

Разбира се има и рискове пред инвеститорите, припомня Ричард Саперщайн, главен инвестиционен стратег в HighTower Treasury Partners. Рисковете могат да дойдат по направление на по-нататъшно силно повишение, което да доведе до „крайно високи финансови оценки“, предупреждава експертът.

Според Саперщайн обаче, все още пазарът не е при крайно високи нива.

Майкъл Фар, президент на Farr, Miller & Washington, смята, че в момента липсва връзка между цените на акциите и финансовите оценки.

„Дали може Dow да се повиши с още няколко хиляди пункта в момента? Да, може да го направи, но това ще означава, че индексът ще се повиши много по-бързо от печалбите на компаниите“, допълни още Фар.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *