четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Борси / Две неща, които да не забравяте, когато започне корекцията

Две неща, които да не забравяте, когато започне корекцията

Пазарите не вървят само нагоре. Това се показа от шестото понижение на Dow Jones в четвъртък. Дали корекцията е започнала и колко ще продължи тя, никой не може да каже. Добре е обаче, да имате в предвид две неща, ако ще видим по-сериозен спад за американските индекси.

S&P 500 с рекорден период без корекция от 5%

Първото нещо е, че е по-добре да изтървете последните 5% от повишението на пазара, отколкото да хванете първите 20% от пазарен срив.

бичи пазар

Замислете се – струва ли си да поемете риска от това да видите как пазара губи 20%, при потенциална „награда“ от пет, или дори 10%?!

Не забравяйте, че обикновено последните в които остава „горещия картоф“ са именно индивидуалните инвеститори, а не институционалните такива.

Така, че ако се опитвате да купувате, при понижение от 5%, само се подсетете, че това може да е едва началото на по-сериозна корекция. А какъв е потенциалът нагоре, при евентуално формиран връх?

Второто, което не бива да забравяте е, че пазарът винаги „свръх реагира“. Това е често срещано негово състояние, така че една нормална корекция от 10%, може спокойно да прерасне в двойно по-голяма.

А това да не се опитвате да хващате „падащ нож“ е основен принцип в инвестирането. Вместо това, търпеливо изчакайте спада да приключи, а залози за край на понижението е по-добре да правите, едва когато са налице първите доказателства за това и първото движение нагоре.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *