вторник , юли 25 2017
Начална Страница / Борси / Ето кога трябва да купувате акциите на една компания?

Ето кога трябва да купувате акциите на една компания?

Най-добрият начин да се печели на фондовите пазари е… когато са налице две условия – първо един актив да е подценен и второ, цената му вече да се е стабилизирала и да е поела в посока нагоре.

Единственото нещо, което ви трябва, за да печелите на фондовите пазари

Всъщност има и един още по-сигурен начин за печалби на пазарите – когато знаете нещо, което другите не знаят. И понеже това е „незаконно“, ще го перифразираме, когато са налице признаци, че други знаят нещо, което вие не знаете.

Според популярния трейдър Гавин Холмс, известен с теориите си за „манипулирането на пазара“, в което до голяма степен сме убедени и ние, големите институционални инвеститори „не търгуват на сляпо“. Т.e. те търгуват само когато са сигурни в една сделка.

манипулация

Няма какво да се заблуждаваме, винаги има някой, който разполага с повече информация от останалите. Този някой обаче, трябва да е достатъчно умен, за да прави нещата така, че първо – никой да не го заподозре и второ – никой да не го уличи в търговията с вътрешна информация, защото това както вече казахме е нелегално.

Както казва Гавин Холмс обаче, тези които знаят нещо, винаги оставят следи след себе си… И те могат да се търсят, както в търгуваните обеми, така и в процентът на изменение на един актив.

Как да се превърнете в гениален инвеститор?

И понеже на пазара има хиляди активи, факт е, че няма как да наблюдавате и да следите за подобни следи навсякъде. Достатъчно е обаче, да забележите следите при актив, който наблюдавате и търгувате отдавна. При такива активи, много е вероятно да знаете, кога и какво точно да гледате…

 

Провери също

диверсификация

Как да подберете подходящия за вас индексен фонд?

Както вече споменахме не веднъж, инвестирането в индексни фондове, би следвало да се предпочита от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *