понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Борси / Еврото върви към паритет спрямо долара?

Еврото върви към паритет спрямо долара?

Политическият риск започва да се залага в цените на търговия на облигациите, коментира Кит Джъкс, глобален стратег в Societe Generale, пред финансовото издание Bloomberg.

„Мисля, че политическият риск ще нараства все повече от тук нататък. Вторият рунд на европейските изборите започва в началото на май, така че има още няколко месеца до тогава в който несигурността може да се повишава.

евра

Надпреварата между предизборните кандидати в различните страни ще става още по-ожесточена, предвид на факта, че няколко кандидата разполагат с по около 20-25% от вота. Тази несигурност, все още не се вижда в търговията на евро-долар, но може да бъде видяна в нивата на търговия на еврото спрямо други валути, като шведската крона, например. Наистина смятам, че тези фактори, ще приближат до голяма степен нивата на търговия на евро-долар до паритет“, коментира още Джъкс.

Еврото се очаква да стане „заложник“ на политическите събития, прогнозира още експертът. Това се вижда на облигационните пазари и при нивата на търговия на единната валута, спрямо други основни валути, но все още не е факт при търговията на евро-долар.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *