вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Борси / Еврото се понижи под 1.09

Еврото се понижи под 1.09

Еврото се понижи до най-ниското си нива, след като Марио Драги сигнализира, че стимулиращата монетарна политика няма да „пресъхне“ скоро. Така, че инвеститорите най-вероятно ще трябва да чакат до декември за по-нататъшни сигнали за промяна на политиката на ЕЦБ.

Технически анализ на практика: Две фигури сочат потенциални проблеми за еврото

Единната валута се понижи до най-ниска стойност от 1.0870, като се насочва към трета поредна седмична загуба спрямо долара. От началото на месеца, еврото загуби 2.9% от стойността си. За седмицата понижението му възлиза на 0.6%.

евра

Според някои анализатори обаче, спадът на единната валута може да продължи. Мат Симпсън, анализатор в ThinkMarkets в Сингапур, смята, че еврото може да загуби още 0.7% от стойността си, преди да се стабилизира.

„Опасенията на пазарните участници, че ЕЦБ ще се откаже от стимулите си през април, намаляха в известна степен, след коментарите на Драги“, смята Рей Атрил, стратег в National Australia Bank Ltd. „От друга страна обаче, налице е и малко по-силен долар, което също оказва въздействие върху нивата на търговия на валутната двойка“, допълва още специалистът.

Доларовият индекс Bloomberg Dollar Spot Index, следящ представянето на щатската валута спрямо 10-те основни валути, се повиши с 0.1%.

Търговците на фючърси залагат 68% вероятност, да видим повишение на лихвите от страна на Фед, на заседанието през декември. Това е леко повишение спрямо процентът от 66, в края на миналата седмица.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *