четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Борси / Експерт: Разпродажбите на щатските пазари не са приключили

Експерт: Разпродажбите на щатските пазари не са приключили

В петък инвеститорите станаха свидетели на най-големите разпродажби на щатските пазари от юни насам, след няколко седмици на нетипично спокойна търговия. Водещите щатски индекси загубиха по над 2% от стойностите си. Ако един от най-прецизните в прогнозите си анализатори на Уолстрийт обаче, е прав, то това няма да е края на разпродажбите.

Според Малко Коланович, от JPMorgan, възможно е да станем свидетели на поне още три процента загуба за широкия индекс S&P 500, преди индексът да се стабилизира. В допълнение експертът очаква волатилността на търговията да се повиши.

фондов пазар

За сравнение, през последните три седмици, щатските индекси се търгуваха в изключително тесни граници, в рамките на 1%, като регистрираха нови рекордни стойности.

„Определено очакваме повишаване на волатилността през септември“, коментира Коланович пред финансовото издание „Fast Money“ на CNBC. “Възможни са дори по-нататъшни разпродажби, предопределени от увеличената волатилност“.

Инвеститорите са песимисти, въпреки рекордите за щатските индекси

В момента индексът на волатилността VIХ, се търгува при най-високата си стойност от над два месеца насам.

„Ако погледнете движението на S&P 500 през последните два месеца, ще видите, че то е в изключително тесни граници. Нещо повече, това бе един от най-дългите му периоди, на подобно движение в изключително тесен рейндж“, допълва анализаторът.

Всичко това обаче, се промени в петък, когато индексът стана свидетел на най-голямото си движение от юни насам.

Коланович правилно прогнозира в началото на годината ръстът в цената на златото и петрола, следствие на убедеността му, че Фед ще повиши лихвите на срещата си през септември.

Фактори, които ще съдействат за повишаване на волатилността от тук нататък включват неизвестностите покрай решението на Фед, както и предстоящите президентски избори в САЩ.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *