четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Борси / Коментари от Фед изпратиха щатските индекси надолу от рекордите им

Коментари от Фед изпратиха щатските индекси надолу от рекордите им

Щатските индекси отстъпиха от исторически най-високите си стойности, след коментари на официални представители на Фед, подхранващи спекулациите за повишение на лихвите през тази година.

Индексът следящ представянето на телекомуникационните компании в S&P, който е най-чувствителен към лихвите, поведе спада, като загуби 2.1% от стойността си.

Ръководителят на нюйоркския Фед – Уилиям Дъдли заяви, че повишение на лихвите през септември е възможно.

кристална топка

В същото време, според Денис Локхарт, президент на Фед в Атланта, щатската икономика е достатъчно силна поне за едно повишение на лихвите преди края на тази година, като дори са възможни две подобни действия.

Като основа за тезата си, Дъдли посочи към ръстът в нивото на заплащането и по-доброто състояние на пазара на труда, фактори, които могат да инициират ускоряване на инфлацията.

Гответе се за срив на щатските индекси, или поне минимална доходност

Тези коментари „охладиха“ надеждите на инвеститорите, че Фед ще запази нивото на лихвите без промяна през тази година.

Коментарите на официалните представители на Фед, станаха реалност преди срещата на централни банкери от целия свят, която ще се проведе в Jackson Hole, през следващата седмица.

„Не вярвам, че повечето хора наистина очакват Фед да повиши лихвите през следващия месец… но налице е силен пазар и още няколко добри цифри за икономиката“, коментира Майкъл О’Рурк, главен стратег в JonesTrading.

Продължаващите очаквания за ниски лихви, бяха в основата на новите рекорди на щатските индекси. Индексът S&P 500 регистрира десет рекорда от началото на годината.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *