събота , януари 20 2018
Начална Страница / Борси / Goldman: Надеждите ще бъдат заменени от страх през 2017-та година

Goldman: Надеждите ще бъдат заменени от страх през 2017-та година

Инвестиционна банка Goldman Sachs, има доста интересна и конкретна визия относно това какво предстои за инвеститорите на щатските пазари през следващата година.

„Инвеститорите на щатските пазари, се фокусираха повече върху надеждата, отколкото върху страха, след изборната победа на Доналд Тръмп. Иронично е, но много от инвеститорите вярват на обещаното в предизборната кампания на Тръмп“, коментира Дейвид Костин, ръководител на звеното за търговия с акции на щатската банка.

HSBC: Опасността от рязък срив на щатските индекси е голяма

Обещанията са за по-ниски данъци, по-големи инфраструктурни инвестиции и защита на американските компании, действия, очакващи се да подобрят печалбите на щатските компании. Дали обаче, Тръмп ще успее да изпълни своите обещания?

spx

„Очакваме през 2017-та година, движението на пазара да се определя от конкуриращи се възгледи относно икономическите политики и действия на Тръмп“, прогнозира още Костин.

Костин смята, че „надеждите“ на пазарните участници, ще бъдат заменени от „страх“. Тези очаквания, анализаторът имплементира върху една графика, как може да се движи широкия индекс S&P 500 през следващата година.

Според графиката, възможно е индексът да се повиши до 2 400 пункта в началото на 2017-та година, но после да се върне до нива от 2 300 пункта до края на следващата година.

„Надеждата ще доминира през първото тримесечие на следващата година, което може да изпрати индексът нагоре с 9% до нива от 2 400 пункта“, смята Костин.

Според анализаторите на Goldman Sachs обаче, няма да има съществена яснота относно политиките на Тръмп, поне до март на следващата година.

„Страхът се очаква да доминира през втората половина на следващата година, което да отведе в крайна сметка широкия индекс до нива от 2 300 пункта, или с около 5% над текущите. Според нашите икономисти, таргетът за инфлация от 2% на Фед, ще бъде достигнат, като разходите за заплати ще растат дори с по-ускорени темпове. Това ще отведе лихвите със 100 базисни пункта над текущите им нива“, прогнозира още Костин.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *