вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Борси / GS: Ако златото се задържи под 1 250 долара, купувайте!

GS: Ако златото се задържи под 1 250 долара, купувайте!

Златото регистрира загуба от 5% през изминалата седмица, или най-голямото му понижение от ноември на 2015-та година. Според анализаторите от щатската инвестиционна банка Goldman Sachs обаче, пред „златните бубулечки“ все още предстоят добри времена…

Защо в злато ?

„Реакцията на инвеститорите към повишените шансове за това да видим увеличение на лихвите до края на годината, е била по-голяма отколкото очаквахме“, коментира Макс Лейтън, анализатор в щатската банка.

злато

От банката прогнозират цена на благородния метал от 1 280 долара за унция в края на годината, която става малко по-рискова според финансовата институция.

И докато от банката все още са на мнение, че ще видим едно повишение на лихвите от страна на Фед до края на годината, според тях няколко фактора ще ограничат продажбите на метала.

На първо място, това са по-големите от очакванията покупки на метала от страна на индексните фондове, базирани върху цената на златото.

В допълнение силното търсене на физическо злато е друг фактор, който най-вероятно ще подкрепя цената на суровината и ще ограничава по-нататъшната му значителна обезценка.

Друг фактор е голямата волатилност на валутните пазари и повишаване на несигурността свързана с напускането на Великобритания от ЕС. Британският паунд загуби 6.3% в рамките на няколко минути в петък, което напомни на инвеститорите, колко волатилна може да е търговията на валутните пазари. Несигурността, свързана с това, кой ще е следващия щатски президент, също подкрепя тезата, да се „държи“ благородния метал.

„Всъщност, ние гледаме на потенциалното понижение на златото под 1 250 долара за унция, като на добра възможност за стратегически покупки“, коментират експертите от щатската инвестиционна банка.

Фючърсите на златото с доставка през декември, добавиха 0.5%, или 5.7 долара до 1 258.70 долара за унция в петък. Цената му се понижи с 1.2% до 1 253 долара за унция в четвъртък.

Фючърсите на златото не са се понижавали под 200-дневната средна величина от 2-ри февруари. Последната може да се използва като добро ниво на подкрепа и ниво, което да ограничи по-нататъшното поевтиняване на благородния метал, смятат технически анализатори.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *