вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Борси / GS: Висок риск от корекция

GS: Висок риск от корекция

Фондовите пазари, са изправени пред сериозен риск от корекция, но такава едва ли ще съумее да изкара щатския пазар от неговия „бичи цикъл“, коментира Питър Опънхаймер, глобален стратег, в щатската инвестиционна банка Goldman Sachs.

Експерт: Щатските индекси са скъпи, но това едва ли ще доведе до корекция

Опънхаймер, смята още, че високият риск от корекция, не се предопределя толкова силно от политически фактори, както голяма част от пазарните участници приемат, а от промяна в динамиката на икономиката и други фундаментални фактори.

предизвикателна среда

„Смятаме, че това което ще задейства потенциална корекция, няма да са в такава голяма степен политически фактори… А по-скоро фундаменталното достигане на пик за борсовите индекси, в среда на начало на цикъл на повишение на лихвите. Към това трябва да се прибавят и високите финансови оценки на щатските компании.“, коментира анализаторът в интервю за финансовото издание CNBC.

„Корекция обаче, ако станем свидетели на такава, няма да доведе до края на бичия пазар. Смятам, че последният ще продължи още известно време“, допълва експертът. „Смятаме, че пазарът малко надценява в момента, възможността на новата администрация да стимулира икономиката, на база на заложеното в цените на акциите. Агресивни данъчни облекчения и фискална политика, са напълно заложени в момента“.

„Ако погледнете към някои по-циклични части на икономиката, които са изключително чувствителни, ще видите, че техните финансови оценки изпреварват далеч макроикономическите данни, които излизат“, смята Опънхаймер.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *