неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Борси / GS: Пет причини защо щатските индекси ще падат

GS: Пет причини защо щатските индекси ще падат

Голямата новина на фондовите пазари е следната – волатилността се върна. А от Goldman Sachs имат лоша новина за инвеститорите – по-нататъшното движение на широкия индекс S&P 500 ще е надолу.

 

пари

Това движение, се очаква да е пътя пред индекса и през следващите 9 месеца, които в крайна сметка да го отведат при нива от 2 175 пункта, или далеч под настоящите му нива от над 2 300 пункта.

Ето и петте фактора, които ще предопределят низходящото движение за индекса, според анализаторите на GS:

В момента индикаторът относно „бичите очаквания“, изчисляван от GS е при изключително високи нива, далеч над средните в исторически план.

Повишаването на политическата несигурност, ще резултира в понижението на съотношението цена-печалба, при което щатските акции се търгуват.

В допълнение, данните за щатската икономика не са особено обнадеждаващи. Налице е сериозен риск пред бъдещите печалби на водещите щатски компании.

Щатските индекси се търгуват при и без това високи оценки, като за компаниите от широкия индекс те са в горните 84 промила, в исторически план.

И на последно място, Фед вече потвърди политиката си на повишение на лихвите, включително и на изтегляне на ликвидност от пазара, чрез планираното намаляване на баланса си.

Провери също

злато

Златото ще поскъпва през 2017 година

Златото ще поскъпне през тази година, въпреки перспективите за нарастване на физическото предлагане на метала, …