понеделник , ноември 20 2017
Начална Страница / Борси / GS: Пет причини защо щатските индекси ще падат

GS: Пет причини защо щатските индекси ще падат

Голямата новина на фондовите пазари е следната – волатилността се върна. А от Goldman Sachs имат лоша новина за инвеститорите – по-нататъшното движение на широкия индекс S&P 500 ще е надолу.

 

пари

Това движение, се очаква да е пътя пред индекса и през следващите 9 месеца, които в крайна сметка да го отведат при нива от 2 175 пункта, или далеч под настоящите му нива от над 2 300 пункта.

Ето и петте фактора, които ще предопределят низходящото движение за индекса, според анализаторите на GS:

В момента индикаторът относно „бичите очаквания“, изчисляван от GS е при изключително високи нива, далеч над средните в исторически план.

Повишаването на политическата несигурност, ще резултира в понижението на съотношението цена-печалба, при което щатските акции се търгуват.

В допълнение, данните за щатската икономика не са особено обнадеждаващи. Налице е сериозен риск пред бъдещите печалби на водещите щатски компании.

Щатските индекси се търгуват при и без това високи оценки, като за компаниите от широкия индекс те са в горните 84 промила, в исторически план.

И на последно място, Фед вече потвърди политиката си на повишение на лихвите, включително и на изтегляне на ликвидност от пазара, чрез планираното намаляване на баланса си.

Провери също

диверсификация

Как да подберете подходящия за вас индексен фонд?

Както вече споменахме не веднъж, инвестирането в индексни фондове, би следвало да се предпочита от …