неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Борси / GS занижи оценката си за щатските пазари

GS занижи оценката си за щатските пазари

Стратезите от щатската инвестиционна банка Goldman Sachs занижиха пазарната си оценка за щатските индекси за следващото тримесечие.

В писмо към клиентите си, публикувано във вторник, експертите на инвестиционната банка, водени от Кристиан Мюлер-Глисман, понижиха очакванията си за пазара до „неутрални“, на фона на „с изпреварващо представяне“ (Overweight) преди това, за следващото тримесечие.

Нови исторически рекорди за трите водещи щатски индекси

Анализаторите запазиха инвестиционната си оценка „с изпреварващо представяне“ за следващата една година, като прогнозират възвръщаемост в рамките на 5% от настоящите нива на индекса.

предизвикателна среда

„Смятаме, че опасността за корекция през следващите няколко месеца ще зависи от цикъла на повишение на лихвите“, пишат анализаторите на GS в своето писмо към клиентите на финансовата институция.

„С наближаването на ръста до пиков момента и повишението на лихвите, както и потенциално агресивен Фед, в бъдещите решения на резерва, перспективите за акциите се променят към негативни. Това може да направи фондовите пазари по-податливи на шокове, като политиката в Европа, суровините и Китай. Нарастването в апетита за риск през последните месеци и силното позициониране на институционалните инвеститори към акции, допълнително влошават ситуацията“, се казва още в направения анализ.

Споменатите до тук фактори, заедно с повишените финансови оценки на пазара, правят потенциалните рискове за акциите, по-големи от потенциалните печалби за инвеститорите, поне в краткосрочен аспект, смятат още от банката.

„Тактическите ни очаквания, че широкия индекс ще намери пик при 2 400 пункта и ще приключи годината, при нива от 2 300 пункта, са в сила“, коментира още екипът от експерти.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *